Äntligen riktigt rolig politisk satir i Sveriges television.

Det är inte så ofta man har anledning skratta när svt sänder underhållningsprogram. Det är mest flabb med kändisar som skrattar åt sig själva. Men nu sänder man ett satirprogram som har slunkit förbi de politiskt korrekta chefernas censur. Och det är hejdlöst roligt, det mesta.
Håller vakthundarna på public service på att tappa greppet kan man undra. Känner de själva att deras storhetstid är förbi? Är de rädda för att det ska gå som i Danmark där man vädrar ut horder av pk-journalister och programledare.
Avsnittet om Kina gav säkert kalla fötter åt höga politiker både i riksdag och regering som numera gör allt för att hålla sig väl med diktaturer för att kunna sälja mer vapen.
Oslagbart är avsnittet om den sömnige, trötte och handlingsförlamade bostadsministern Peter Eriksson (mp) som bl a beskrivs så här av Jesper Rönndahl: – så snart Eriksson går med en kaffekopp i riksdagen lägger förbipasserande en slant i hans kopp.
Inslaget om Beatrice Ask när hon ska räkna röster vid talmansvalet går inte heller av för hackor.
Missade du programmet så kan det ses här. https://www.svtplay.se/video/19377399/svenska-nyheter/svenska-nyheter-sasong-2-28-sep-22-00?start=auto

Rune Lanestrand

5 Responses to Äntligen riktigt rolig politisk satir i Sveriges television.

 1. Margareta Lundström skriver:

  SVT:s s.k.underhållningsprogram är som att titta in på andra människors personalfester. De verkar ha så roligt på det där företaget för mina skattepengar.

  Gilla

 2. Jo. Det var sannerligen en ny slags komedi. Något billig lyteskomik, men helt ok, eftersom den i alla fall häcklar maktpersoner, såsom sig bör.

  Själv gillar jag Jens Ganmans politiska satir. Han har f.ö. en egen blogg, samt en video som blivit raderad från Youtube som låg på en enormt hög satirisk nivå.

  Jens Ganmans och Magnus Carlssons politiska satir om Sverige:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/08/29/jens-ganmans-och-magnus-carlssons-politiska-satir-om-sverige/

  Ganmans blogg är helt klockren:
  https://jensganman.wordpress.com/

  Gilla

 3. Margareta Lundström skriver:

  Rune! Jag är helt enig med dig. Roligt, intelligent och mitt i prick.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  I dag råder ett totalt mörker i hela public service som präglas av en smal åsiktskorridor och propagandajournalistik. Alltid samma experter, kändisar och kultursnobbar som får breda ut sig. Alltifrån politiska reportage, utlandsnyheter till Babel. Så därför är säkert många med mig glatt överraskade av ett program som Svenska Nyheter och suveränen Jesper Rönndahl. Undrar vem eller vilka som skriver manus. Någon som vet?

  Gilla

 5. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: