Islamister smyger sig in i socialdemokraterna

Flera medlemmar i SSU Skåne bekräftar att förbundsordförande Philip Botström väl känt till islamisternas framfart inom SSU Skåne.
Enligt Aftonbladet har även Socialdemokraternas ordförande i Malmö, Joakim Sandell känt till de skandalösa förhållandena men inte heller agerat. Troligen i rädsla för att tappa röster.
Ingen vet hur många som egentligen hyser sympatier med radikal islamism. I en undersökning i Göteborg bland högstadieelever i särskilt utsatta områden sa sig en majoritet sympatisera för IS.
Antalet våldsbejakande islamister i Sverige har tiodubblats på tio år från 200 till 2 000 enligt en rapport från Försvarshögskolan över den salafistiska miljön i Sverige.
När det nu visar sig att islamister fått härja fritt inom regeringen eget ungdomsförbund är det inte längre en fråga bara för SSU, Socialdemokraterna utan för hela samhället.
– Vi måste arbeta förbyggande mot radikaliseringen, annars kommer de bara växa, frågan är bara hur starka de kan bli, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.
Bilden: SSU:s ordförande Philip Botström och statsminister Stefen Löfven på ungdomsförbundets kongress.
SSU:s ordförande Philip Botström och Stefan Löfven på ungdomsförbundets kongress 2017.

2 Responses to Islamister smyger sig in i socialdemokraterna

 1. Kristina Magnusson skriver:

  Sedan min kommentar till ”Islamister styr SSU i Skåne” av den 29 oktober har jag fått ett par frågor om vad jag menar med begreppet ”islamist”. Jag har därför kollat på nätet och förstår att man enligt vedertagen praxis helst inte använder ”islamist” om både anhängare av islam och anhängare av islamism.

  Ser bl.a. på Språkfrågor 1/1995 under Språkbruk att för en anhängare av islam är det ordet muslim som gäller. (Det är enbart ett religiöst begrepp på samma sätt som en anhängare av kristendomen kallas kristen.) Ordet islamist ska helst enbart användas om fundamentalistiska muslimer, som anser att islam ska genomsyra
  alla aspekter av privatliv, samhällsliv och styrelseskick i ett land.Det kallas islamism.

  Man hör olika beskrivningar av islamism. Den kan vara politisk, extrem, bokstavstrogen, fundamentalistisk. (Bokstavstrogen innebär att man tolkar och vill tillämpa Koranen efter dess bokstav.)

  Även inom kristendomen finns begreppen fundamentalistisk eller
  bokstavstrogen kristen.(Bokstavstrogen innebär att man tolkar och vill tillämpa Bibeln efter dess bokstav.) Gäller nog fullt ut inte i världens industrialiserade, moderna samhällen efter vad jag känner till.

  Nedan några axplock ur Bibeln – ungefär detsamma som i Koranen?

  Om kvinnor:
  ”Ja, såsom församlingen underordnar sig Kristus, så skola ock
  hustrurna i allt underordna sig sina män.” (i Efesierbrevet 5:24)

  Om olika straff:
  ”Och den som smädar Herrens namn skall straffas med döden; hela
  menigheten skall stena honom.” (i 3 Mos. 24:16)

  ”bruten lem för bruten lem, öga för öga, tand för tand; samma lyte
  han har vållat att en annan fick skall han själv få.” (i 3 Mos. 24:20)

  (Bibelcitaten ur 1917 års Bibelöversättning)

  Gilla

 2. Margareta Lundström skriver:

  Jag skrev följande till en vän i Skåne dag på morgonen: Detta är en icke oväntad krock mellan en dialog- och kompromisskultur och
  en konfrontations och kompromisslös kultur.Ví har nog anledning att befara att detta bara är början på en kamp mellan värdegrunder. Nu får vi se om våra PK värdegrunder håller för detta.
  Det var nog inte detta socialdemokraterna tänkte sig när de tog islamisterna i sin famn.
  Nu får de betala ett högt pris för de rösterna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: