Centern misslyckades med att ta fram en statsminister

Centerns sondering slutade lyckligt. Trots att Lööf ”trakasserade” talmannen en dryg timma med sin enorma svada fick hon inte bli regeringsbildare och statsminister som utan tvekan var hennes plan.
Tyvärr lider Lööf och centern både av hybris och samtidigt total brist på självinsikt och ser inte sin egen negativa roll i ”jakten” på ny statsminister. Därför var Lööf den sämsta tänkbara partiledaren att sondera för en ny regering.
Även väldigt artiga politiska reportrar påminde, vid dagens presskonferens, Lööf om att det hon kommit fram till varit väl känt både före och efter valet.
Och att hennes sondering varit naiv och att det själva verket är centern och liberalernas velande mellan blocken som är den främsta orsaken till att Sverige drygt två månader efter valet står utan statsminister.

Rune Lanestrand

3 Responses to Centern misslyckades med att ta fram en statsminister

 1. SD skulle kunna hjälpa Sveriges demokrsti framåt genom att vara lite tystare mot barnen i sandlådan och helt sonika stödja det naiva förslag som är minst migrationsvurmande, utan att göra för stor affär av det.

  Vi måste nämligen vara medvetna att barnen i sandlådan använder ”Guilt by association” mot varandra och kommer lägga skuld på den som får stöd av SD, ungefär såsom barn kan fås att tro att vegetarianer är onda eftersom Hitler var vegetarian.

  Gilla

 2. Ulla skriver:

  Hög tid för extraval!

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Du har helt helt rätt! En kvinna som Annie Lööf är helt automaktotisk – det vill säga att ju mera hon maler på desto mera tror hon själv på det hon säger!
  Men andra dör under tiden!
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: