Censuren lättar i public service? Eller bara ett ”olycksfall” i arbetet?

Många år för sent tog i går kväll det annars så politiskt korrekta Go’kväll överraskande upp det grymma hedersvåldet. Men bättre sent än aldrig.
Maria Rashidi kom från Iran för 21 år sedan lämnade ett ohyggligt vittnesmål. Hon kom före sin man och hade börjat anpassa sig till kvinnors frihet i Sverige. När hennes man efter ett och ett halvt år kom efter blev han chockad över att hon studerade och börjat bli en fri människa.
När hon efter 18 år av kontroll, våld, kränkningar och misshandel begärde skilsmässa hämnades hennes man genom att kasta frätande syra i hennes ansikte.
När hon i dag ser hur även barn bär slöjor på väg till skolan vill den modiga Maria Rashidi varna för denna utveckling i vårt land. Född in i ett hemskt förtryck vill hon ha tillbaka det Sverige hon kom till för 21 år sedan.
Det är en skam att främst kultureliten, fi, vänstern, mp och Stureplanscentern sett mellan fingrarna och t o m mobbat ut medlemmar som kritiserat anpassningen till denna förskräckliga s k hederskultur.
För att inte tala om svenska kvinnliga ministrar i den rödgröna regeringen på besök i länder med sharialager, bl a i Iran, som fegt spökat ut med sig som påskkärringar för att inte störa mullorna och för att säkra förmånliga handelsavtal.
Vilka signaler detta sänder till alla dem som vill lämna det medeltida kvinnoförtryck de fötts in i behöver knappast förklaras. Maria har också gett ut en bok med den talande titeln ”Bränd frihet”. Den kommer säkert att förtigas på alla politiskt korrekta kulturredaktioner som ständigt visar förakt för vår egen kultur och i stället framhåller den välsignade mångkulturen. (Programmet kan ses i svt play)

Rune Lanestrand

11 Responses to Censuren lättar i public service? Eller bara ett ”olycksfall” i arbetet?

 1. S Eriksson skriver:

  Kao.
  Dom kunde vara rådgivare eller konsulter i den feministiska regeringen. Nalin verkar vettig enligt mig, som dock inte är något orakel.

  Gilla

 2. kao skriver:

  Tack för den texten.

  Blir så förbannad! Jag har skrivit både på WP och Twitter flera gånger om detta, men på Twitter blir folk genast som galna och kallar mej rasist – trots att jag försvarar svårt utsatta främst muslimska kvinnor.

  Det tråkiga med vänstern är att de kollektivt (nästan utan undantag) har bestämt sej för att ogilla t.ex Sarah Muhammed, Nalin Pekgul, Amineh Kakabaveh och andra muslimska kvinnor som själva har upplevt förtrycket och är utmärkta språkrör för hur det är/var att leva under svårt förtryck.

  Men tyvärr vill inte vissa i vänstern lyssna på dem och kallar dem i stället för ”svikare” och liknande.

  // Kao

  Gilla

 3. Se på fan! Har ”public service” plötsligt förstått uppdraget? Kors i taket. Det kommer följdfrågor.

  Kommer det leda till att Vänsterpartiet slutar förtrycka Amineh Kakabaweh som vill ta upp det här ämnet?

  Kommer organisationen ”Varken hora eller kuvad” plötsligt få uppmärksamhet nu? (De kom fram till att ca 10% i skolorna i förorterna hade sympatier med IS. Inget jag betvivlar. Tokerier finns inom alla sekter.)

  Gilla

 4. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

 5. S Eriksson skriver:

  Bra synpunkter.
  Men det är verkligen inte bara. …

  Att gå ut med stora ord om att vi är en humanitär stormakt.
  Att uppmuntra till den Arabiska våren.
  Att säga att de demokratiska förhållanden är dåliga i Libyen, och ge Nato OK till åtgärder.

  Det blir konsekvenser, och bakslag konstigt vore annat. Och inget är enkelt och solklart.

  Gilla

  • kao skriver:

   Utan västs inblandning i Den Arabiska Våren hade inte Irak, Syrien, Libyen etc och delvis även Egypten hamnat i en backlash mot stenålder och islamisk diktatorism igen.

   Hade inte väst varit där och härjat så hade dessa moderna länder (men diktaturer) varit kvar som de var innan = i utveckling, men på deras egna villkor. Nu har man i stället bombat tillbaks dessa länder till stenåldersnivå och total anarki och hundratusentals människor dör.

   Precis som väst ville, så man kan försvaga dessa stater och ta deras naturtillgångar…. vi känner igen det där sen för….

   // Kao

   Gilla

   • S Eriksson skriver:

    Kunniga påstår även att om inte USA hade reagerat så starkt och med stöd av ev falska vittnesmål om massförstörelsevapen i Irak så hade inte IS varit så starkt och färre hade varit arga. Tack

    Gillad av 1 person

   • kao skriver:

    Precis så – och de hade inte åkt dit och lagt både Irak och övriga länder i Världen i spillror om man inte hade haft någon baktanke med det = att sätta in lydregimer och sno ländernas naturtillgångar. Skitsnacket om att man ville ”befria kvinnorna” är det väl ingen som längre tror på? Det blev ÄNNU värre för dem.
    ——
    // Kao

    Gilla

   • S Eriksson skriver:

    Ja, och det borde väl en äkta feministisk regering ha reagerat på?

    Gillad av 1 person

   • kao skriver:

    Det borde vilken regering som helst ha reagerat på. // Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: