Kvinnliga kommunpolitiker har tröttnat på sina rikspartiers inskränkta syn på SD

Kvinnorna i Sölvesborg inger hopp om att de förtorkade rikspolitiker som kravlar i sandlådan i Stockholm och inte kan få till en regering snart är ett minne blott.
Det framkom i gårdagskvällens Opinion live som helt oväntat bröt med det vanliga censurupplägget för att dölja den kokande vrede som jäser i landet mot velandet i Stockholm.
Det kändes befriande att se och höra de kvinnliga politiker som gått sin egen väg och brutit det 30-åriga socialdemokratiska enväldet genom att bryta med sina rikspartiers omogna uppträdande.
De har bildat en stark majoritet bestående av sd, m, kd och ett lokalt parti. Ordförande i kommunstyrelsen är Louise Erixon sd (sambo med Jimmie Åkesson) och Emilie Pilthammar m är ordförande i kommunfullmäktige.
-Jag anser Sölvesborg i dag är Sveriges viktigaste kommun
skriver Caroline Dahlman, politisk redaktör på liberala Kristianstadsbladet.
De nya makthavarna i Sölvesborgs är övertygade om att deras förnuftiga tänkande och modell efter hand kommer att sprida sig över hela landet. Och blev till min stora förvåning inte avbrutna av Belinda Olsson.
Så gick valet i Sölvesborg: sd 14, m 9, kd 2, Listerpartiet 2, s 17, v 2, c 2 och lib 1.

Rune Lanestrand

6 Responses to Kvinnliga kommunpolitiker har tröttnat på sina rikspartiers inskränkta syn på SD

 1. Lars-åke Larsson skriver:

  Ja – folket i Sölvesborg tycks idag efter valet känna trygghet och trivsel efter att länge ha levt under krafter som när det begav sig visade Sovjets Stalininspirerade filmer i vår svenska skola. Även jag tvingades under åren 1957 – 1960 se stora jordbruk i drift på färgglada filmer med stora sovjetiska maskiner. Stalin dog förvisso 1953 men inte hans tankegods. Socialdemokraterna propagerade därigenom för att jag skulle tro – lära mig att det är rationellare med stora enheter. Men Du som har testat att turista utomlands kan fundera på varför det är billigare på små hotell och restauranger?? Det är dags för småfolket med SD som stöd att ta revansch för ett svenskt tankegods! Eller hur?

  Gilla

 2. Britt Jakobsson skriver:

  Louise Erixon är av samma sort som Jomshof. Bra på att påstå att SD är precis som andra partier, samtidigt som de med de små stegens strategi styr åt samma håll som sker i Ungern. Hon är mycket trevlig och ser bra ut, en effektiv och farlig kombination i sammanhanget.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du tycks känna henne väl Britt Jakobsson. Utveckla gärna hur du vet så mycket om hur Louise Erixon är. Kanske är du själv politiker?

   Gilla

 3. Torsten Johansson skriver:

  Bra att de som röstat på sd i Sölvesborg nu får sin demokratiska rätt att ned sin röstdel demokratiskt påverka sin kommunala framtid. Men var finns de stora frågornas val att aktualliseras ? Avvecklingen av kärnkraft, anknytningen till NATOs avveckling, distanstagandet från globaliseringen, stopp på immigrationen, behovet av samhällsägande för konjungtursvackor, hela landet skall leva och till sist hur rensa upp i kadern av politiker med politiken som enda utväg att försörja sig. Var finns det partiet ? Medlemmarna skymtar då och då i detta samlande forum.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är ytterst viktiga frågor du pekar på men det är just inga kommunala frågor.

   Gilla

   • Torsten Johansson skriver:

    Väl medveten om det, men vill med utvidgningen få fram att det är frågor som borde ersätta vånster/högerpositionerna i dag
    Kommunala politiker väljs oftast med höger/vänster perspektiv.
    I bland med huvudmotiv som badhus men jag tror inte att all Sölvesborgare hade en susning om badhuset. Skall bättra mej.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: