De lögnaktiga partierna straffas hårt

Och det är säkert bara början. För man kan inte bluffa och vara hur fräck som helst i politiken.
Gårdagen Sifo-mätning, visar att SD, M och KD skulle få egen majoritet i riksdagen om det vore val i dag.
Liberalerna har förlorat hälften av sina väljare sedan valet och tvingas lämna riksdagen med 3,6 procent av rösterna. Det är det sämsta resultatet någonsin, på 52 år, i en Sifo-mätning.
– Det får anses som rekordartat tapp så nära ett val, säger Toivo Sjögren, opinionschef på Sifo, till SvD.
Även Miljöpartiet åker ur med 3,9 procent.
Samma mätning visar också att Centerpartiet har förlorat 30 procent av sina väljare sedan valet, och får nu 6,9 procent.
Resultatet av denna Sifo-mätning visar att väljarna är inte så dumma eller ovetande som partierna i den nya regeringen tycks tro eller hoppas på. Det här blir spännande!

Rune Lanestrand

11 Responses to De lögnaktiga partierna straffas hårt

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Miljöpartiets talesperson i migrationsfrågor, Maria Ferm, som på sin FB-sida lät förstå att hon närmast var självskriven som migrationsminister vid en rödgrön regering. Hennes stora merit var att hon drev igenom gymnasielagen. På sin post som statssekreterare i statsrådsberedningen har Ferm betydligt mindre makt att driva sin stolliga migrationspolitik.

  Gilla

 2. Låt dem regera en stund med fortsatt självmordspolitik innan nyval så kommer de inte kunna räddas ens med taktikröstning!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Snart får vi veta vilka nya stjärnor Löfven ska omge sig med i den gamla trötta regeringen.
  Blir det på nytt en programledare från Bolibompa efter Alice Bah Kuhnke.
  Det allra värsta som kan hända Sverige är att miljöpartisten Maria Ferm blir migrationsminister.

  Gilla

 4. Ulf G. Eriksson skriver:

  Hej Rune! Hoppas allt väl! Såväl Centern som Liberalerna är värda en eloge för att de håller Sverigedemokraterna utanför makten och samarbetar över den s k blockgränsen. Detta trots risken för just rejäla väljartapp. Det visar att det finns partier som låter sig vägledas av högre ideal. I själva verket tror jag att det är omkring partierna bakom januariöverenskommelsen som merparten av det svenska folket finns i det långa loppet. Vi får väl se vart det bär när dammet har lagt sig! Hälsa Kristina så gott!
  Vänligen
  Ulf G.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Hej Ulf! Du skriver; Det visar att det finns partier som låter sig vägledas av högre ideal. Tillåt mig le. Löfvens vägleds bara av makt och de tre andra partiernas ”höga Ideal” är att både på kort och lång sikt öppna upp för ökad invandring. Och ökad globalism a la Bilderbergarna.
   Hela utvecklingen i Sverige med allt våld som den aningslösa massinvandringen medfört som som ständigt ökar kommer att smula sönder deras trovärdighet. Det räcker med ett enda terrorattentat som de har bäddat för så avslöjas vad deras höga ideal leder till.
   När dammet lägger sig. Man kan väl mer tala om krutröken från de dagliga skjutningarna i våra mångkulturella utanförskapsområden.

   Gilla

   • Ulf G. Eriksson skriver:

    Hej Rune! Skoj att debattens vågor går höga! Kampen i en demokrati är om makten, du har själv varit en förtjänstfull aktör i den maktkampen. Etisk global handel på rättvisa villkor för alla inblandade är värt att kämpa för. Människor på flykt i rimligt antal ska naturligtvis kunna få en fristad i Sverige om de anpassar sig till de regler som gäller här. Själv har jag upplevt hur flyktingar från Baltikum, Ungern, Polen, Tjeckoslovakien, Chile, USA, Jugoslavien med flera länder kommit och berikat Sverige.

    Gilla

  • flobybo skriver:

   vad jag undra (oavsett om man gilla SD eller inte) folket har röstad i demokratisk val -det bör respekteras .Och då är nuvarande partier´s agerande mycket tveksamt -vad säger lagen ? Hets mot folkgrupp

   8 § Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter.
   Är brottet grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om meddelandet haft ett särskilt hotfullt eller kränkande innehåll och spritts till ett stort antal personer på ett sätt som varit ägnat att väcka betydande uppmärksamhet.
   Och det är inte bara dessa 1,2 miljon väljare utan även alla tyskättlingar som bo här i landet .

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ulf G. Håller helt med dig; Människor på flykt i rimligt antal ska naturligtvis kunna få en fristad i Sverige om de anpassar sig till de regler som gäller här.

   Gilla

 5. Lars-åke Larsson skriver:

  Ja – Rune det är en viktig reflexion Du gör om Sifomätningen. Jag hittar inte samma vinkling i PK media. Men om man läser noga så förstår man att det blå blocket är långt större än regeringsröran. En annan Sifo mätning visar att 53% av väljarna vill se ett samarbete med SD.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det beror på att PK-media inte tar hänsyn till att lib och mp har ramlat ur riksdagen i denna mätning.

   Gilla

 6. flobybo skriver:

  Visst ,det är därför man inte önskar nyval ….
  men det går väl flera tåg….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: