Äntligen, efter tio år, ska de som drabbades av narkolepsi få ersättning?

Min reaktion då:
”Trots att Smittskyddsinstitutet Annika Linde inte själv tar sprutor mot influensa försvarar hon fortfarande massvaccineringen med det farliga Pandemrix som allvarligt skadat 220 ungdomar som drabbats av narkolepsi.
Jag anmälde Lindes dubbla budskap men Justitiekanslern tog tyvärr inte upp min anmälan av statsepidemiolog Annikas Lindes och myndigheternas oansvariga agerande i samband med masshysterin kring svininfluensan. Vilket visar att de statliga myndigheterna mer och mer skyddar varandra. I stället för att vara ett skydd för den enskilde medborgaren.
Men vi får aldrig glömma de drabbade barnen som nu säger rent ut att samhället ”struntar i oss”. I hopp om att allt ska falla i glömska försöker de ansvariga myndigheterna och regeringen tiga ihjäl denna oerhörda läkemedelsskandal. Det får inte ske.
Nu har läkemedelsbolagen hittat på det optimala försäljnings-knepet. Man har tagit fram ett vaccin som ska visa sin verkan om 15-20 år. Nämligen Gardasil mot framtida livmoderhalscancer som man nu lurar på ängsliga tonårsflickor. Trots att detta detta vaccin redan visat sig ha allvarliga biverkningar rekommenderas det av Smittskyddsinstitutet som mer och mer framstår som en PR-avdelning för läkemedelsindustrin”.
Tidigare publicerad i november 2012. Antalet kända skadade är i dag 400.
Ps
När jag lyssnade på nyheterna i morse fick jag intryck av att ersättning skulle betalas ut.  Men nu ser jag att det finns inget beslut om ngn generell ersättning. Och bara 10 som drabbats av livslånga problem har fått invaliditetsersättning.
Staten har en mycket cynisk motivering till att ersättning inte betalas ut. Man vill inte ge de norkolepsidrabbade ”en gräddfil”.

Rune Lanestrand

5 Responses to Äntligen, efter tio år, ska de som drabbades av narkolepsi få ersättning?

 1. Ulla skriver:

  Vaccintillverkarna behöver inte betala ut något skadestånd, de har utverkat skadeståndsimmunitet. Kan bara finnas en förklaring:de tror inte själva på sitt vaccin.
  Svininfluensavaccinet innehöll en substans som varit/är förbjuden, nämligen skvalén. Det slår ut immunförsvaret vilket tidigare drabbat de amerikanska krigsveteranerna som också blev utsatta för denna ”experiment-substans”.

  I Tyskland hade myndigheterna beställt två typer av svininfluensa-vaccin – ett utan kvicksilver och skvale´n för VIParna (bla politiker och armén) i samhället och ett annat med kvicksilver och skvale´n för ”folket”. Det blev stor skandal när detta uppdagades och vaccin-kampanjen avstannade.

  I Sverige teg myndigheterna ihjäl denna nyhet. Varken Rapport eller Aktuellt rapporterade, trots att de fick info om denna skandal.. Hade de informerat om detta hade inte lika många drabbats av narkolepsi och andra följdsjukdomar.

  Gilla

 2. kao skriver:

  Kan inte annat än att misstänka att myndigheterna går läkemedelsproducenternas ärenden. Fast: varför ska Staten betala ersättning till de svårt drabbade? Det borde i rimlighetens namn läkemedelsföretagen göra.
  ——
  Trots att jag själv ligger i riskzonen för följdsjukdomar av influensa så skulle jag aldrig i livet ta influensavaccin – trots att det är gratis på Vårdcentralen.

  // Kao

  Gilla

 3. marianne marie Lindstedt skriver:

  Efter att jag tog sprutan för den här säsongen som innehåller svininfluensa så har jag blivit så trött vill bara sova. Är säker på att det beror på den!!!

  Gilla

 4. S Eriksson skriver:

  Jag minns att jag lyssnade på något radioprogram för ett par år sedan, det handlade om att Sverige skulle övervaka läkemedel och rapportera till EU eller ev FN. Det hade aldrig varit så få anmälningar som då, trots att felaktiga eller läkemedel med tveksamheter förekommer. Man kan misstänka att de inte gjorde ett optimalt jobb.

  Gilla

 5. Jan Loman skriver:

  Narkolepsiskandalen föranledde mej att skriva boken ”Zombiefeber, en skröna på folkhemmets bakgård”. Boken är tyvärr slut på förlaget, men i uppföljaren ”En soppa av hönshjärnor” fortsätter jag på temat om Big Pharmas monopolsträvanden. Googla på boktiteln om du är intresserad.
  Jan Loman

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: