Slöja och niqab får inte kritiseras i Sverige.

Yttrandefriheten naggas ständigt i kanten. Nu senast när simförbundets ordförande Ulla Gustavsson tvingas avgå för att hon kritiserar Riksidrottsförbundet för att i sin reklam visa flickor i slöja.
-Vill de visa flickor med invandrarbakgrund kan det göras utan att de har slöja på sig säger Ulla Gustavsson. Nu visar RF att de uppmuntrar hedersförtryck som slöjan symboliserar. Det upprör mig säger Ulla Gustavsson.
Ut rycker RF:s ordförande Björn Eriksson som ständigt är beredd att i alla sammanhang ställa upp och mångtaligt försvara det som är korrekt och påbjudet av överheten.
Turbanklädda kulturminister Amanda Lind som också ska fungera som idrottsminister säger att ”Självklart ska barn med slöja visas på bild”. Men det är inte det Ulla Gustavsson sagt. Hon vill bara att RF inte ska göra reklam för slöja på barn.
Säger vi inte ifrån nu så dröjer det säkert inte länge förrän försvaret i sin rekrytering visar en kvinna i slöja med en kopist i handen.
Det har gått långt när man kan tvingas bort från sitt jobb bara för att man frankt säger ifrån att man inte gillar det kvinnoförtryck som slöja och niqab är ett uttryck för.

Rune Lanestrand

9 Responses to Slöja och niqab får inte kritiseras i Sverige.

 1. Margareta Lundström skriver:

  Debaclet i den socialdemokratiska ledning i Göteborg misstänker jag starkt beror på att den nu så ansatta gruppledaren Ann-Sofie Hermansson så tydligt tagit ställning mot hedersförtryck i Göteborg.
  Man kan förstå att detta blir lite för magstarkt för många lättkränkta personer som socialdemokraterna inte vill förlora som sitt röstboskap.

  Gilla

 2. Margareta Lundström skriver:

  Alla som hörde Ulla Gustavsson på TV förstod vad hon menade. Det var flickorna hon försvarade mot tvång och förtryck och ju mer vi normaliserade detta med slöja desto svårare blir det för flickorna att komma ur tvånget.Man kan välja att beskriva verkligheten i bild men man kan också använda bilden för att marknadsföra något för tillfället något politiskt korrekt.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Camilla Mitt budskap är att yttrandefriheten hotas när man inte får komma med kritik mot kvinnodiskriminerande klädsel utan att det leder, som i fallet Ulla Gustavsson, till uppsägning från sitt jobb. Det är ingen ”småsak”!

  Gilla

 4. Camilla skriver:

  Jag håller inte med dig Rune, om det här. Jag tycker inte att ett klädesplagg, som kan vara både vackert och praktiskt, signalerar något slags förtryck.
  För bara några decennier sedan, och även nu, har många kvinnor haft shalett , tex. om man arbetar i jordbruk.

  Jag förstår inte hur du tänker, här. Jag tycker att du är lite inskränkt här, – och reagerar på en småsak.

  Gilla

  • Chrster Aronsson skriver:

   Camilla; Läs dagens ledare i expressen.se av Sofie Löwenmark. Låt inte Salafisterna sprida sin unkna kvinnosyn…….

   Gilla

 5. Kenneth Erikson skriver:

  Pusselbitarna faller på plats en efter en mot ett Muslimskt Sverige, i förtryckets tecken.

  Gilla

 6. Chrster Aronsson skriver:

  Nu väntar vi bara på en intervju med Björn Eriksson på bästa sändningstid i TV om hans syn på moralpoliserna i storstädernas förorter!! Försvarar han ”överheten” där också?

  Gilla

  • Ulla skriver:

   Kommer säkert, det gäller att hålla sig väl med valboskapen. Rösterna från arbetarklassen kommer mer och mer att ersättas av röster från den muslimska förorten. Allt för att garantera att MAKTEN förblir hos Partiet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: