Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson ska be Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson om ursäkt.

Här reser sig då äntligen en idrottsledare som vågar tala ut om det ytterst olämpliga i att Riksidrottsförbundet i sin reklam har bild på flickor med slöja och som dessutom håller ett vapen i sin hand.
Ja man tror inte det är sant. Det kunde lika gärna vara en värvarfilm från IS när spillrorna av kalifatet i Syrien nu vänder sina blickar mot Europa. Annonseringen är minst sagt makaber.
Det är fullkomligt obegripligt att det finns så korttänkta anställda på Riksidrottsförbundets kansli.  Och att förbundet har en så omdömeslös ordförande som Björn Eriksson som går ut med sitt grövsta artilleri för att krossa Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson. Hon som bara använde den yttrandefrihet som är garanterad i grundlagen.
Finns väl ingen sunt tänkande människa som inte reagerar mot att en av maktens högsta företrädare med bakgrund som statssekreterare och budgetchef i finansdepartementet, f d rikspolischef, ett otal offentliga uppdrag och med starka band till regeringen bär sig åt på det här viset. Förstås uppbackad av kulturminister/idrottsminister Amanda Lind, mp.
Den mobb som Björn Eriksson, med benäget bistånd av programledaren i svt, satte igång med sitt kändisskap och politiska kontakter är inte bara en personlig tragedi för Ulla Gustavsson. Utan också ett hot mot yttrandefriheten som ständigt naggas i kanten. Länge har pk-media förföljt och skrämt till tystnad de som inte stämmer in i deras inskränkta agenda.

Ett av fåtal i etablerad media som har stött Ulla Gustavsson är den erfarne och respekterade journalisten Dan Persson. I sin krönika i Idrottens Affärer frågar han sig; ”Hur Björn Eriksson kunde trampa så snett i den här frågan är för mig en gåta. Hans signum är att alltid landa rätt”.
– Om vi nu kan lämna, exkluderandet av barn med slöja som aldrig varit en del av frågeställningen, bakom oss, så återstår frågan om hedersförtrycket.
– Det är självklart så att den sexualiseringen av barn som slöjan är bevis för är direkt motstridig idrottens värdegrund. Svensk idrott kan aldrig acceptera de kulturella, religiösa, klanmässiga bakomliggande orsaker som utgör orsaken till detta. Dock skall vi alltid välkomna de barn som utsätts för övergreppen.
-De följder av hedersförtrycket som könsstympningar, tvångsäktenskap och i de värsta fallen mord är goda tillkommande skäl för alla att agera mot hedersförtrycket.
– Den trista återstående orsaken kan inte vara någon annan än att man inte vill uppröra de grupperingar som på religiös grund ser kvinnan som underställd mannen och tycker det är naturligt att sexualisera barn.
– Jag kan förstå men inte sympatisera med den feghet som är grunden för att man aktivt förstör idrottens fina värdegrund genom det här agerandet, skriver Dan Andersson som kräver att  Björn Eriksson publikt ber Ulla Gustavsson om ursäkt.(slut citat)
Och jag vill tillägga att hon ska återupprättas och står kvar som ordförande för Svenska Simförbundet om hon så önskar. Det är Björn Eriksson som ska skämmas! Om han har vett till det? Inte rakryggade Ulla Gustavsson. Hon kommer att bli ett allmänt känt föredöme för civilkurage och yttrandefrihet inte bara inom idrotten.

Rune Lanestrand

 

6 Responses to Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson ska be Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson om ursäkt.

 1. […] Det ligger mycket i Lanestrands åsikt. Läs hans artikel här […]

  Gilla

 2. […] Läs Lanestrands artikel här Klicka […]

  Gilla

 3. Denna form av mobbning bryter mot public service riktlinjer om opartiskhet. Släng ut TV:n!

  Gilla

 4. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

 5. Ulla skriver:

  Så typiskt – de nya reaktionärerna är i själva verket den s.k. vänstern och gammelmedia – det är de som gör allt för att inskränka yttrandefriheten, de ger efter för odemokratiska rörelser som islamismen och de vägrar stödja utsatta grupper som hedersförtryckta kvinnor och homosexuella. De svaga grupperna offras för valrösterna från förorten.
  Hycklare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: