Miljöpartiets förra språkrör Maria Wetterstrand har lyckats sätta fyr på flygbränslet

Varför? Det förstår dessvärre varken hon själv eller hennes partikollega, miljöminister Isabella Lövin som gett henne uppdraget som ordförande i flygbränsleutredningen. Detta trots att det visar sig att Wetterstrand har aktier i ett bolag som kan gynnas av utredningens förslag.
Risken/chansen är att båda slukas av bränslebrasan som bara är i sin linda. Därför att denna ”affär” kan vara droppen som får bägaren att rinna över. Och hela Januariavtalet är byggt på massor av utredningar.
Finns det ingen moralisk kompass i MP-toppen frågar sig en hårt prövad allmänhet som väl vet vad jäv är och ständigt ser hur
många politiker utan att skämmas skor sig själva.
Denna senaste skandal är resultat av ett ”systemfel” som hänger samman med att den politiska eliten, oftast skyddad av gammelmedia, tycks ha fått storhetsvansinne. Ser främst till sitt eget bästa och blir blir allt mer arrogant gentemot väljarna med undantag för ett kort uppehåll i valtider.
Miljöpartiet intar i denna odemokratiska utveckling, i stenhård konkurrens, en föga ärorik tätposition. Och jag frågar mig; finns det ingen ärlig politiker i MP-ledningen.
Lite positivt kan det komma ut av denna affär. Förutom att Wetterstrand åtalas för trolöshet mot huvudman, Lövin tvingas avgå och att mp:s kandidat till Europaparlamentet, miljöminister Alice Bah Kuhnke dessutom ratas av väljarna i det stundande EU-valet.

Rune Lanestrand

3 Responses to Miljöpartiets förra språkrör Maria Wetterstrand har lyckats sätta fyr på flygbränslet

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Snikenheten hos många toppolitiker visar sig allt oftare. Det minskar förtroendet för politiker och skadar demokratin. Den här gången är det riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) som lurat staten/skattebetalarna på 300 000. Hon när hon tagit ut mångdubbelt högre ersättning för sin bostad än hon har betalat i hyra. Kanske borde riksdagsförvaltningen också utredas eftersom hennes upplägg godkänts av riksdagen. Naturligtvis ska Löfdahl avgå.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Mp är lika okunniga om ekonomi som om de närmast olösbara problem som Sveriges naiva migrationspolitik har inneburit. Inte minst okunnig är Maria Wetterstrand som fullkomligt rasade när mp och Åsa Romson tvingades gå med på en viss skärpning och införa gränskontroller 2015.
  Mp kan nu sarga den svenska ekonomin ytterligare genom att partiet fanatiskt driver kravet på höghastighetståg som är rent vansinne när det inte ens finns pengar att upprusta de nuvarande nerslitna tågbanorna.
  Det var också mp som tillsammans med LO i Skåne drev igenom tågtunnel genom Hallandsåsen. Den första sockrade beräkningen var på en miljard. Tunnel blev 12 ggr så dyr. Var notan för höghastighetståg slutar vet ingen i dag. Allra minst mp.

  Gilla

 3. flobybo skriver:

  inte förvånad :
  Aprilskämt bonus-malus
  Visst – detta med miljö. Även jag tänkte –ok – köpa ny bil som är mera miljövänlig borde belönas .Så jag köpte en ny EU 6 bil och får då reda på att jag får en straffskatt på 6000 kr. under de närmaste 3 år . Bidrag är för el-bilar (och liknande)- som inte klara att göra ett VC besök (6 mil och mer) och det behöver vi på landet –eftersom man stängd våran VC.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: