De har förbrukat sitt svenska medborgarskap!

I svensk tv argumenterar en jurist för IS-anhängare som nu vill återvända till det hemland och den livsstil de fördömt, förkastat och velat utrota med drömmen om ett världsomspännande kalifat.
Nederländerna, Storbritannien, Belgien, Finland, Tyskland och Frankrike EU-länder har börjat eller avser att återkalla medborgarskap för muslimska terrorister och neka dem att återvända efter att ha anslutit sig till IS i Syrien och Irak. Storbritannien har kunnat dra in medborgarskap ända sedan 1981.
Bilderna från strandpromenaden i Nice 2016 där 86 personer massakrerades. Tio var barn. Drottninggatan, de döda och lemlästade mitt i hjärtat av vårt land. Manchester. Barcelona. London. Paris. Strasbourg. München. Bryssel. Köpenhamn. Alla städer, alla döda, alla mördade barn, alla skadade, alla anhöriga dömda till evig sorg.
Islamistiska terrordåd mot andra muslimer. Morden på kristna minoriteter. Folkmordet på yazidierna. Kvinnorna och flickorna som gruppvåldtagits och hållits som sexslavar åt IS-männen.
I Danmark föreslår regeringen att alla som rest till IS ska förlora sina medborgarskap. Politikerna vill göra terroristerna statslösa, oavsett om det bryter mot internationell rätt.
Men de politiker som struntade i att stifta en lag som förbjöd allt samröre med IS svävar på målet när det gäller vad som ska göras med hemvändande IS-krigare/anhängare som enligt min uppfattning har förbrukat sitt svenska medborgarskap.

Rune Lanestrand

4 Responses to De har förbrukat sitt svenska medborgarskap!

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Det finns en och annan oberoende journalist i public service. Detta dokument har mot alla odds klarat censuren i P1 https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1260370

  Gilla

 2. Ulla skriver:

  Ställ IS-fascisterna inför domstol på plats där de begått sina brott mot mänskligheten. Svenska staten, som negligerat dessa kriminellas handlingar, kan bidra ekonomiskt till rättegång och sedan fängsligt förvar. De ska inte tillbaka till Sverige.

  Och avsätt Morgan Johansson – en av IS-terroristernas bästa vänner.

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Märkligt att PK och kristna inte reagerat mer på den religiösa rensningen i flera länder. I allt fler länder blir det farligt och svårare att leva och bära kristna symboler som ett kors i halskedjan och t ex beställa in stekt fläsk på restaurangen. Kyrkor och kors har förmodligen blivit världens största hatobjekt efter judarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: