Växtgifter orsakar cancer

Industrijordbruket bidrar till fler cancerfall genom den stora användningen av gifter och kemikalier. År efter år av besprutning leder till mer och mer restgifter i produkterna.
Växtgifterna ackumuleras i jordarna och som sedan tas upp av växterna som på så sätt blir allt ohälsosamma. Även grundvattnet blir förorenat.
Att industrijordbruket dödar och håller på att utrota bin och värdefull insekter är känt men att det också bidrar till fler cancerfall har inte uppmärksammats.
Trots att det mest förekommande bekämpningsmedlet glyfosat har klassificeras som sannolikt cancerframkallande. Och nu har en amerikansk domstol slagit fast att bekämpningsmedlet Roundup, som innehåller Glyfosat, orsakar cancertypen non-Hodgkins lymfom.
Med denna vetskap är det hög tid att minska cancerriskerna genom att tänka om och på bred front ersätta industrijordbruket som bygger på gifter och kemikalier, med ett hållbart ekologiskt lantbruk.
Det kan påskyndas genom att alla statliga bidrag ges till det ekologiska jordbruket. Bara från EU rör det sig om ca 6 miljarder om året. Det är inte bara cancer som orsakas av glyfosat utan också en rad andra sjukdomar.
Rune Lanestrand

2 Responses to Växtgifter orsakar cancer

  1. Anonym skriver:

    Har undrat många gånger vad man stoppar i sig egentligen. Håller mig till ekologiskt i den mån det finns. Men ibland undrar jag , är det verkligen ekologiskt alla gånger.??
    Marianne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: