”Kameleontregeringens” vårbudget – ett stolleprov.

Januaripartiernas vårbudget inger verkligen inget förtroende när man sparar på äldrevården, psykvården och polisen. Tre områden som ständigt dyker upp med otillräckliga resurser.
Det mesta konstiga är att regeringen vill satsa på ett statligt bolag som tillverkar läkemedel i ställer för en planerad satsning på 90 miljoner extra inom psykiatrin.
Den som såg kvällens Uppdrag granskning om hur illa psykvården fungerar måste undra vilken verklighet politikerna lever i. Det är så upprörande se att psykvårdens systemfel och bristande resurser, särskilt för unga, fungerar så dåligt att många som vårdats tar livet av sig efter att ha bollats mellan olika myndigheter. Ingen tar ansvar.
Äldrevården behöver verkligen mer resurser. Och att skära ner på polisen när våldet, dödsskjutningar, våldtäkter och osäkerheten ökar på gator och torg är fullkomligt obegripligt.
Mina förväntningar på Januariavtalet och den nya ”kameleontregeringen” s,mp,c,l (+ v) som låtsas vara både opposition och regent, var ytterst låga. Inte minst efter de  partiernas beslut om Gymnasielagen som ställt till stora sociala och ekonomiska problem ute i kommunerna.
Men det de åstadkommit i vårbudgeten slår alla rekord i fråga om omdömeslöshet och felsatsningar. Som grädde på moset anser kameleontregeringen också att Sverige ska ordna vinter-OS.
Januaripartiernas vårbudget nämner inte heller med ett ord de växande klyftorna i samhället. Efter detta stolleprov hyser jag de värsta farhågor för att de öppnar upp för återvändande IS-krigare och deras familjer.

Rune Lanestrand

5 Responses to ”Kameleontregeringens” vårbudget – ett stolleprov.

 1. […] Medis delar Lanestrands åsikter.  Läs hans artikel här […]

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Medan public service och övrig pk-media sällan eller aldrig refererar islamisternas hat, förföljelse och massdödande av kristna i muslimska länder driver man på för att Sverige ska ta emot IS-mördares efterlevande i Syrien.
  I senaste Opinion Live där frågan om återvändande IS-mördare diskuterade hade redaktionen samlat ihop en högljudd hejarklack av den minskande klicken miljöpartister i Värmland och som programledare Belinda Olsson gav närmast obegränsat utrymme..
  Ett beställningsprogram från Januaripartierna som skulle bereda mark för att ännu fler IS-krigare, som det är så synd om, släpps in i Sverige. Med mp,c och v som stödparti till regeringen kan man vänta sig en fortsatt ansvarslös migrationspolitik när Wallström nu börjar darra på manchetten.

  Gilla

 3. Kenneth Erikson skriver:

  Bra Rune. Jag har tyckt som du i de flesta blogginlägg även om jag inte gillat det underkommentarerna, därför att jag då själv tvingas logga in. Fortsätt du på samma linje, vi väl vuxna delar dina åsikter.
  Mvh KE

  Gilla

 4. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: