Public service favoriserar v, FI, mp och centern inför EU-valet

När pk-medierna så generöst delar med sig av sin vinklade information om hur man ska rösta i EU-valet gäller det att se upp.
Inte behöver man se många inslag, med handplockade statsvetare, förrän det lyser igenom vilka partier som är programledarnas favoriter. Det är de partier som vill ha så öppna gränser som möjligt. Deras främsta kelgrisar är v, FI,mp och centern.
Det kan vara på sin plats att påminna om hur public service och Sveriges television i november 2016 firade 60 år med ökad DDR-mentalitet genom att vd Hanna Stjärne införde skärpta pk-regler.
Journalisterna skulle t ex undvika ordet invandrare som kommer som första förbjudna ord på listan.
Istället för invandrare kan enligt dokumentet ordet ”utrikes född användas, men det är då viktigt att tänka på att ”en utrikes född också kan vara svensk och att begreppen inte står i motsats till varandra”.
”Afrikanskt ursprung ska undvikas. Medan vit, ljushyad, rödlätt, östasiatiskt utseende får rapporteras. Och terrorister med svenska pass ska kallas svenskar”.
SVT-ledningen varnar särskilt för begreppet ”invandrartäta områden”. Istället ska journalisterna använda sig av formuleringen ”socialt/ekonomiskt utsatt område”.
Språkråden, ska enligt vänstervridna Stjärne ge ”journalister ett stöd i vardagen med mångfaldsfrågorna”.
Inte undra på att allt fler söker sig till sociala medier, bloggar och facebook när svt medvetet och svekfullt försöker föra svenska folket bakom ljuset.
Svt:s språkpolicy har dessvärre slagit igenom också i övriga medier. Inte minst i Aktuellt, Dagens eko, tv4 och de stora drakarna med DN i spetsen.
Jag vill påstå att om public service och övrig pk-media i stället tidigt gett en objektiv och ocensurerad rapportering om den misslyckade migrationspolitiken uppenbara problem och negativa påverkan på det svenska samhället hade vi idag haft en helt annan situation i Sverige.
Rune Lanestrand

Image result for strokirk + journalister

7 Responses to Public service favoriserar v, FI, mp och centern inför EU-valet

 1. […] Läs Lanestrandes artikel här … […]

  Gilla

 2. Håkan Sannebro skriver:

  Hej Rune, inte ens Hanna Stjärne kan väl avskaffa vedertagna begrepp och ord i svenska språket. Som det enkla ordet flykting, lätt att förstå vad det innebär, som nästan aldrig hörs i radio/TV numera.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Men Stjärne gjorde ett desperat försök vilket i grunden skadat folks förtroende för publik service. Hon lyckades påverka de flesta pk-media. Däremot inte sociala medier som får allt större betydelse för att få fram fakta om det sociala kaos Sverige befinner sig p g a den havererade flyktingpolitiken.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Per Gudmundson publicerar denna intressanta artikel i svd 2018-11-08 om hur Socialdemokraterna infiltrerades av Muslimska brödraskapet:
  Den 15 juni 1994 fick Socialdemokraterna ett erbjudande. ”Vår politiska kommitté har haft bra dialog med andra partier men beslutet var att stödja socialdemokraterna”, hette det i brevet.
  ”Våra religiösa ledare har uppmanat alla deltagare i Fredagsbön att gå till vallokalerna den 18 september och rösta, de har meddelat att det finns inte något som hindrar muslimerna från att ge sina röster till socialdemokraterna som i tal och skrift försvarar de svaga i samhället.”
  Undertecknarna representerade Sveriges Muslimska Råd (SMR), Sveriges Muslimska Förbund (SMUF), Förenade Islamiska Föreningar i Sverige (FIFS), Islamiska Förbundet i Stockholm, samt en lång rad anslutna underföreningar, som man påstod tillsammans ”betjänar mer än 75 000 personer med muslimsk bakgrund”.
  I höstens riksdagsval val fick s mellan 60-70 procent av väljarna i särskilt utsatta områden. Samtliga föreningar har rikliga statsbidrag.

  Gilla

 4. Ulla skriver:

  Uppdraget för Public Service:” de ska vara opartiska och sakliga, och att inget ensidigt intresse ska gynnas. Samtidigt ska en stor yttrandefrihet råda.”

  Dagens skämt! Istället vinklar man, förvanskar och utelämnar fakta som inte passar in.

  Dessutom talar många av etablissemnangets journalister föraktfullt om ”swishjournalister” – och syftar då på de journalister som är verksamma på alternativsidorna och som verkligen lever upp till sitt uppdrag, Dvs rapportera om verkligheten.

  Så vilka är det som verkligen lever på bidrag….? Hur länge skulle Public Service klara sig utan våra skattemedel?

  Man blir så trött på regim-media!

  Gilla

 5. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: