VM-förlusten: NHL:s dollarmiljonärer var inte på alerten

Har länge gått och tänkt på hur de stora pengarna skadar idrotten. Det gäller inte bara ishockey och fotboll där det sportsliga kommer i skymundan för orimligt höga löner och pris på spelare som säljs och köps som vilken handelsvara som helst. Verkligen osunt!
Spelet vid förlusten i kvartsfinalen mot Finland bekräftar min uppfattning att de högst betalda spelarna i NHL inte är de bästa spelarna som rafsas ihop ihop några dagar för att bli samspelade i landslaget.
Dästa av framgångar och lyxliv är de inte tillräcklig hungriga. 764,7 miljoner kronor tjänar den svenska VM-truppen tillsammans om året i sina klubblag. En helt annan känsla får man när de svenska juniorkronorna spelar.
Finnarna hade ett sammansvetsat lag med egna förmågor som samtränat i två månader. Ett koncept som dömdes ut helt av nästan alla svenska välbetalda kommentarproffsen. Inte skulle de ha en chans mot Sveriges alla inlånade NHL-spelare. Ett riktigt torparlag var det någon expert som nedlåtande kommenterade före matchen.
Sedan gick torparna och vann genom sitt berömda sisu som de ärvt från bonden Paavo i Runebergs dikt Högt bland Saarijärvis moar.
När det gäller det politiska Europamästerskapet på söndag vill jag varna jag för de spelare som vill lämna ytterligare makt till byråkraterna och lobbyisternas i Bryssel.

Rune Lanestrand

 

7 Responses to VM-förlusten: NHL:s dollarmiljonärer var inte på alerten

 1. hair Extensions skriver:

  hair Extensions

  VM-förlusten: NHL:s dollarmiljonärer var inte på alerten | Rune Lanestrands blogg

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Grattis Finland till guldmedaljen och segern över Kanada!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  I kväll spelar Finland VM-final mot Kanada. Finnarna har chans att segra då deras mannar inta bara spelar för egna poäng i den interna konkurrensen utan främst för sitt land.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Det av experterna från början uträknade finska torparlaget har i semifinal just slagit Ryssland med 1-0. Det lag som i kvartsfinalen gjorde sju mål på Sverige med alla sina NHL- miljonärer i landslaget.

  Gilla

 5. micaelsblogspot skriver:

  Reblogga detta på Micael Lidéns Blog och kommenterade:
  👍

  Gilla

 6. Margareta Lundström skriver:

  Inget är roligare än när tyckmyckna besserwissrars självbelåtna prognoser kommer på skam.

  Gilla

 7. Anonym skriver:

  Käre Rune!
  Du har helt rätt i det Du skriver! Vi svenskar har ännu inte alls fattat hur vi själva fungerar i grupp – och därför gick det som det gick i kvartsfinalen i ishockey!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: