EU-valet: Särskilt utsatta områden räddade socialdemokraterna från ett katastrofval

Socialdemokraterna gjorde ett av sina sämsta val både till riksdagen i fjol och nu till EU-parlamentet. Men det kunde blivit ett rent katastrofval utan de röstande i ”särskilt utsatta områden.”
I valdistrikten Herrgården som bl a omfattar Rosengård i Malmö fick Löfven 78 procent av rösterna. Ungefär det samma i riksdagsvalet, utan att pk-media reagerade. Trots att det talas allt oftare om handel med röster.
Det är en orimligt hög procent på ett parti i ett valdistrikt för att vara spontant. Jag har noga följt valen i många år men aldrig sett något liknande. Vad krävde imamerna för denna tjänst? Frågan måste ställas.
Är det för att vara säker på röster i dessa nergångna områden som ingen egentlig förbättring sker. Där de flesta är arbetslösa och lever på bidrag i olika former och som år efter år ”tvingas” sälja sin röst till det främsta bidragspartiet.

Rune Lanestrand

2 Responses to EU-valet: Särskilt utsatta områden räddade socialdemokraterna från ett katastrofval

  1. Ulla skriver:

    Visst är det så att arbetarklassens folk har bytts ut mot invandrare, som röstboskap. Sossarna avskaffar demokratin, med hjälp av demokratin. Ordet ”klanröstning” fick inte vara med bland nyorden förra året, det ansågs för kontroversiellt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: