Vem sprängde hyreshuset i Linköping?

Medan statsminister Stefan Löfven besöker Frankrikes president Macron och G7-mötet där han belåten säger sig sälja in den trygga svenska modellen så sprängs en bomb i Linköping med 100 urblåsta lägenheter och ett 20 tal skadade.
Det är något konstigt med rapporteringen i public service. Sändning efter sändning upprepas samma mantra att det troligen är en uppgörelse mellan två rivaliserande motorcykelgäng.
Det tror jag inte på en sekund. Deras uppgörelser är interna och har sällan eller aldrig skadat andra människor.
Mer i föregående nämns att det i den värst drabbade huset bor personer som arbetar inom rättsväsendet. Är det så illa. Oberoende av vilka som ligger bakom dådet, får sprängningen då en helt annan och ytterst allvarlig, farlig dimension.
Då är det inte riktat mot en ”gängledare” utan mot våra domstolar och hela det svenska samhället. Varför vill inte pk-media gå vidare på det spåret?

Rune Lanestrand

9 Responses to Vem sprängde hyreshuset i Linköping?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Mångkulturens huvudstad Malmö har det senaste dygnet drabbats hårt av den misslyckade migrationspolitiken.
  En 20-årig man skjuten till döds, en kraftig sprängladdning utanför en nattklubb och en i en trappuppgång i Rosengård. Ytterligare en skottlossning mot två män och så polisen som tvingades skjuta ner en man som hotade spränga centralstationen i luften.
  Är det inte dags nu att de ansvariga i JA-regeringen, januariavtalet, som vill öka på invandringen, åker ner till Malmö för att på på ort och ställe se förödelsen och träffa de människor som drabbas av dessa närmast dagliga skjutningar och sprängningar.
  Kan bara instämma; – För att Sverige ska lyckas bättre med integrationen måste också målsättningen om det mångkulturella samhället begravas, anser Nyamko Sabuni. En vision som enligt henne lett helt fel i både Sverige och många andra länder.
  – Det skapar isolerade öar av olika kulturer och etniciteter och nationaliteter. Det har inte varit en framgång, säger hon och fortsätter: – Mångkultur är inte något att eftersträva. Vad vi behöver är tvärtom att skapa en känsla av tillhörighet, och något som håller oss samman. Ett kitt, säger hon. (expr 6 juni 2019)

  Gilla

 2. Patrick Sellman skriver:

  Det är bilden som är det viktiga Rune! Bilden!

  Gilla

 3. Ulla skriver:

  Locket på nu från Public Service. Bombdådet omnämns knappt.

  Gilla

 4. Kristina Magnusson skriver:

  Eller av krafter som i ekonomiskt hänseende och rent allmänt önskar destabilisera och göra det svenska samhället sårbart?

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  I allmänhetens tjänst – granskning av public service. Men allt fler tar detta som ett dåligt skämt.

  Gilla

 6. Lars W skriver:

  Det var på liknande vis då Olof Palme mördades. Man letade syndabockar i t ex kurdiska PKK så att spåret till marknadsliberalerna skulle hinna kallna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: