De statliga rådgivarna fortsätter sin giftpropaganda

Det var en spännande dag i går när vi skulle ta reda på hur långt färskpotatisen kommit. Och det såg lovande ut under de två stånd vi tog upp.
De vita är den gamla goda sorten Snöboll och de röda är Cherie som är en ”fransk delikatesspotatis” som ger rikligt. Och de kommer att växa till sig ytterligare under resten av veckan.
Till midsommar kommer barnbarnen som var här och traditionsenligt satte potatisen 1 maj. Då vill de som vanligt ta upp, bjuda på och äta sin ”egen” färskpotatis.
Dessa knölar är unika då de inte har drabbats av Bladmögel, Groddbränna, Torrfäcksjuka, Knäpparlarver, Stritar, Potatisvirus, Rostringar och har som utsäde inte heller betats.
Alla dessa angrepp på potatis är det Jordbruksverket varnar för i i sina veckobrev till landets potatisodlare. Och som de statliga rådgivarna rekommenderar ska besprutas med en hel arsenal med farliga gifter medan olika cancerformer drabbar allt fler och allt längre ner i åldrarna.
Köp ekologiskt odlade! Odla också själv om du har tillgång till jord.

DSC03553

Rune Lanestrand

4 Responses to De statliga rådgivarna fortsätter sin giftpropaganda

 1. Rune Lanestrand skriver:

  KRAV har en förteckning över Kravodlare, som har gårdsbutiker, som du hittar här. https://www.krav.se/hitta/gardsbutiker/
  Har man tur att bo i Halland så finns där en duktig familj som säkert också har ekologisk färskpotatis. https://www.tangagard.se/

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Statens tycks vara mer mån om Monsanto och de övriga globala giftbolagen än människorna. Växtgifterna togs först fram av forskare och agronomer på lantbruksuniversitetet. Vars välsignelse spreds på lantmannaskolorna (i dag lantbruksskolor och lantbruksgymnasier) och av länsstyrelsernas rådgivare. Ursprungligen kom kemikriget mot den naturliga odlingsmiljön från Amerika.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: