OS – lobbyister och mutornas marknad

Grattis Sverige för att än en gång lyckats slippa arrangera OS. Och samtidigt beklagar jag Italien där skattebetalarna nu kommer att få betala miljardnotan som har kommit efter varje OS.
Att det blev avslag för Sverige är inte förvånande då budgeten som totats ihop förkastades av OS-kommittén då den ansåg helt ohållbar.
Det sägs att hoppet för Sverige dalade definitivt när Peter Eriksson mp dök upp i Lausanne. Viftande med armarna och med en röst i falsett gav statsrådet intryck av att han tagit ut segern i förväg och smuttat på drinkarna i baren.
Eriksson drog den välkända skrytvalsen om att Sveriges miljöpolitik och sociala välfärd är den bästa i världen och det var därför IOK skulle välja Sverige.
Men det är inte den bilden som Sverige har utomlands i dag. Den domineras av en misslyckad och oansvarig migrationspolitik med skjutningar och sprängningar där samhället, på sina håll, inte längre kan garantera ens de egna medborgarna säkerhet.
Dessa underliggande argument är tabu att nämna men som säkert spelat en icke obetydlig roll för att Sverige ansökan om OS avslogs den här gången.

Rune Lanestrand

4 Responses to OS – lobbyister och mutornas marknad

 1. […] Läs här … […]

  Gilla

 2. Ulla skriver:

  Vi styrs av ett gäng nollor utan kunskap och självkritik. Den höga kriminaliteten i Sverige kan säkert ha spelat en roll för att spelen inte förlades till Sverige.Sverige är helt enkelt inte tryggt idag.

  Gilla

 3. Kjell Holmsten skriver:

  Håller helt och hållet med dig Rune. En skam att Sverige över huvud taget vill delta i detta spektakel som jag ändå inte tror kommer att genomföras just för att EU och Italien men även Sverige ligger i ruiner efter att Bankerna åkt land och rike runt och plundrat. Det var väl detta om IOK såg i sin kristallkula.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: