Nyamko Sabuni – ett efterlängtat salt i migrationsdebatten

Gratulerar Nyamki Sabuni till posten som ordförande för liberalerna. Hon satte omedelbart fart på de flesta partierna när det gäller den misslyckade migrationen.
Det blev genast oro i lägret för alla vet att hon inte backar när det gäller att säga sanningen om hedersvåld, barnäktenskap och könsstympning.
För hennes rakryggade hållning i dessa frågor frös hon mer eller mindre ut ur alliansregeringen med hjälp av medierna 2013. Bl a efter att hon tagit initiativet till Magnus Ranstorps Rosengårdsrapport.
T o m vänsterledaren Jonas Sjöstedt säger inför sitt tal i Visby i dag att partiet har underskattat det hedersrelaterade våldet i Sverige.
Hur trovärdig är vänsterpartiet efter att partiets riksdagsledamot Amineh Kakabave mobbades bort av partiledningen för att hon dristat sig att ta upp hedersförtrycket till debatt i riksdagen.
Nyamki Sabuni kommer som en frisk fläkt och rättfram att snart gå om både c och kd. Ser med stort intresse fram emot hennes tal i Almedalen i morgon.

Rune Lanestrand

5 Responses to Nyamko Sabuni – ett efterlängtat salt i migrationsdebatten

 1. Robert Hansson skriver:

  Vad är detta för äckel? Varför röstar folk på denna politik?

  Hyresgäster i ett område i Grums vågar inte längre släppa ut sina barn för att leka sedan en grupp barn flera gånger gått till attack både verbalt och fysiskt. Bland annat rör det sig om barn som slagit andra med påkar och hotat med våldtäkt.

  https://www.hemhyra.se/nyheter/barngang-satter-skrack-bostadsomrade/

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Engagerat och bra tal i Almedalen av Nyamki Sabuni. Nu kan inte mp,v,s och c längre förringa hedersvåldet och islamistiskt terrorhot.

  Gilla

 3. S Eriksson skriver:

  En politiker som eftersträvar sanningen, det låter både spännande och farligt.
  Men som någon sa i en liknande blogg. Om Erik Ullenhag hade fått posten hade partiet varit rökt, och det efter den 1a juli.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Genast blev det trångt om plats på scenen när det gäller hedersbrott. Nu när partierna ska konkurrera med Nyamko Sabino.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: