Burka förbjuds i Tunisien

I Tunisien har man nu förbjudit både niqab och burka i offentliga lokaler och slöja för barn. Tunisien är ett muslimskt land med 10 miljoner invånare där 98 procent är muslimer

– Är det då inte hög tid att Sverige som världens mest jämlika land följer efter skriver Maria Rashidi, ordförande för Kvinnors rätt.  – Burka är redan förbjuden i Frankrike och Danmark. Dock inte i England  där det för inte så länge sedan utbröt ett ramaskri när tidigare utrikesminister Boris Johnson ansåg att niqab är att likna vid en gående ”brevlåda”. Det politiska etablissemanget, inklusive premiärminister Theresa May, gick i taket efter Johnsons ”ohövliga och kränkande” språkbruk. Även journalisterna efterlyste en ursäkt från ex-ministern. Internationella medier, inklusive svenska, rapporterade flitigt om ”skandalen”, och ex-ministern, som nu kan ta över efter Theresa May, framställdes som en politisk vilde skriver Maria Rashidi.

-Vad jag däremot hör här i Sverige är ett ändlöst tjat om burka och slöja. Debatten pågår år efter år medan makthavarna står stilla. Statsfeministerna håller tyst om det synligaste verktyget för könsapartheid, eller är direkt emot att förbjuda burka – eller slöjan på barn. Men det är klart att ett civiliserat samhälle inte borde tillåta ett sådant totalt osynliggörande av kvinnor, ens när de ”väljer det själva”. Det finns kvinnor som ”väljer” att könsstympa, tvångsgifta eller oskuldskontrollera sina döttrar. Att man gör något ”frivilligt” är ingen garanti för att man inte skadar sig själv eller andra.

-Jag kan gissa att ingen av det ”kultursensitiva” etablissemangets damer och herrar har prövat hur det är att leva ett liv gömd bakom burka eller niqab. (Bara inom parantes kan jag säga att jag själv tvingades att bära slöja i min ungdom och därför blev flykting i Sverige när mitt hemland omvandlades till en könsapartheidstat, i Guds namn. Nu möter jag samma könsapartheid i Europa, fast det kallas för ”mångkultur”).

Jag kan bara instämma med modiga Maria Rashidi och att Sverige följer efter och förbjuder förnedrande plagg som Nicab, burka och slöja på barn. Obegripligt att inte riksdag och regering reagerat mot detta för länge sedan.

Rune Lanestrand

3 Responses to Burka förbjuds i Tunisien

 1. kao skriver:

  Har läst och skrivit en hel del i ämnet och kan bara hålla med dig! // Kao

  Gilla

 2. E-Janne skriver:

  i Sverige fortsätter våldet eskalera, nu Göteborg.

  ”Inrikes. Centrala Göteborg håller på att ”förfalla” och kvinnor ser det som en tidsfråga innan de blir våldtagna. Den bilden ges av Göteborgs stadskärna i söndagens Aftonbladet. ”

  https://www.friatider.se/aftonbladet-centrala-g-teborg-r-i-f-rfall

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  En avgörande orsak till flatheten är partiernas rädsla för att inte få muslimska röster. Stefan Löfven fick i senaste valet genomgående 75 procent av rösterna i invandrartäta, särskilt utsatta områden. Utan dem hade han inte varit statsminister i dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: