Sunnimuslimer bildar eget parti i Sverige

Ett muslimskt parti har bildats vilket jag länge insett skulle ske. Partiet heter Nyans men det är väl det sista man tänker på när initiativtagaren heter Mikail Yüksel. Tidigare centerpartist som haft kontakt med de extrema islamisterna, Grå vargarna i Turkiet.
Nyans kan förmodligen komma in riksdagen 2022 med tanke på det stora antalet muslimer i Sverige. Partiet ska också ställa upp i kommunvalet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Främst i invandrartäta valkretsar.
Troligen inspirerar det sunnimuslimska partiet Nyans flera andra stora invandrargrupper att ställa upp i valet om två år till riksdag och kommuner. Shiamuslimerna som ständigt står i strid med Sunni ligger säkert i startgroparna. Somalierna är en annan stor grupp som redan gått samman och personröstat in en somalier i riksdagen som stod på 21 plats på mp:s riksdagslista i Göteborg.
Bäve månde socialdemokraterna och Stefan Löfven som i riksdagsval efter riksdagsval tar runt 70 procent av rösterna i särskilt utsatta områden som Rosengård, Tensta och Bergsjön.
Mikael Yüksel som säger sig redan ha ett stort kontaktnät i landet vill bl a prioritera mångkultur, att islamofobi ges en egen brottsrubricering och att muslimer får minoritetsstatus i grundlagen.
Mikael Yüksel borde ta kontakt med centern, miljöpartiet, vänsterpartiet och fråga om inte partiet Nyans, de fyra partierna, Björklundfalangen inom liberalerna och vänstern inom s, kan gå fram med en gemensam lista i riksdagsvalet. Nu kan de få verklig draghjälp för den migrationspolitik de drivit så länge och som krattat manegen för klanpartier i Sverige.

Rune Lanestrand

2 Responses to Sunnimuslimer bildar eget parti i Sverige

 1. kao skriver:

  Bäva månde vi alla om och när det blir verklighet…

  // Kao

  Gilla

 2. J-S Carlsson skriver:

  20 tal maskerade personer attackerade polisstation
  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/maskerat-g%C3%A4ng-i-stormning-mot-polisen-1.17492849

  Sverige alltmer sjukt..alla vet vad det beror på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: