Den gångna veckans nätter har varit svartare och råare än ”vanligt”

Det krävdes besinningslösa dödsskjutningar av två kvinnor, i det ena fallet med en baby i famnen, för att justitieminister Morgan Johansson skulle sluta påstå att regeringen har läget under kontroll .
Inte ens regeringens förlängda arm professor Jerzy Sarneci på Brottsförebyggande rådet tordes som vanligt gå ut i media och påstå att våldet och skjutningarna har minskat.
Hårda fördömande av ministrar och partiledare från en till synes nyvaknad politisk elit kablas ut. T o m statsminister Stefan Löfven tycks äntligen begripa ”att skjutningar och sprängningar är ett av våra stora samhällsproblem”. (TT)
Morgan Johansson som missat alla möjligheter att skapa de lagar som krävs för att stoppa eländet är i chocktillstånd och talar om ”fega och avskyvärda odjur som ska jagas till världens ände”. (AB) Men vad hjälper ord som ekar tomt efter alla år av förnekande. När förtroendet för den högsta politiska eliten och massmedia närmar sig nollpunkten.
Det riktigt sorgliga är att partierna, i stället för att lyssna, systematiskt utesluter eller mobbar partikamrater som har råg i ryggen och vågar säga sanningen om riskerna med stora kulturella och religiösa olikheter. Den senaste i raden är Aminhe Kakabaveh som mobbades bort ur det allt mer stalinistiska vänsterpartiet för hennes orädda kamp mot hedersförtyck och könsstympning.
Nalin Pekgul, också kurd, som var riksdagsledamot i åtta år för socialdemokraterna varnade också för hederskultur och extrem islamism, blev också ifrågasatt av sitt parti. Inte ens som ordförande i Socialdemokratiska kvinnoförbundet kunde hon påverka partiets reaktionära kärna i partibunkern på Sveavägen som hyllar den misslyckade satsningen på mångkultur i stället för integrering.
En tredje flykting Nyamko Sabuni från Kongo Kinshasa (tidigare Zaire) blev motarbetad när hon både som riksdagsledamot (lib) och integrationsminister fördömde hedersvåld och könsstympning. Hon kämpade tappert med sin upplysning och fick bl a stöd av terrorforskaren Magnus Ranstorp
Nu har verkligheten, våldsutvecklingen i vårt land så tydligt bekräftat att de tre politikerna har haft rätt och Sabuni har fått upprättelse som partiordförande i liberalerna. Undrar bara om hon kan knåda om den förjästa politiska surdeg som Jan Björklund, c, mp,v, vänsterfalangen inom s och Reinfeldtfalangen inom m hållit jäsande i många år.

Rune Lanestrand

6 Responses to Den gångna veckans nätter har varit svartare och råare än ”vanligt”

 1. kao skriver:

  Bra skrivet!
  Angående Jerzy Sarnecki så anser jag honom vara Sveriges egen lilla Bagdad Bob. // Kao

  Gilla

 2. Tveksamt om lagar skulle kunna stoppa sådant här. USA har djävligt stränga straff och djävligt fulla fängelser. Enligt vetenskapliga metastudier är har mer jämlika samhällen lägre mordfrekvens.

  Jämför man ex. Kanada och USA där vapentätheten är likartad så har Kanada betydligt lägre mordfrekvens än USA.

  Gilla

 3. Kristina Magnusson skriver:

  Det är ett ganska kul inslag om Morgan Johansson i programmet
  Godmorgon, världen! (radions P1) från idag på förmiddagen. Kolla satirdelen Public Service.

  Gilla

 4. Ulla skriver:

  De maktgalna, med sossarna i spetsen, varken kan eller vill göra något åt den sk hederskulturen – det vore att riskera sitt röstunderlag.
  I den sk förorten röstar ju 80-90 procent på sossarna eller miljöpartiet. Man röstar som klanöverhuvudet beordrar och denne vet vem som politiskt verkar för utbetalandet av de arbetsfria inkomsterna. En win-win-situation för de reaktionära krafterna i vårt land.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Fick frågan om vad man som privatperson kan göra för att få stopp på den negativa utvecklingen som håller att totalförstöra vårt land. Det är inte lätt. Men det händer ingenting förrän folket reser på sig.
   1. Sluta tiga och bara knyta näven i byxfickan utan säg ifrån offentligt att det måste bli ett slut på skjutandet och våldet.
   2. För att få politikerna att verkligen stoppa det eskalerande våldet och den växande otryggheten måste det till stora fredliga demonstrationer som klart säger ifrån att nu får det vara nog. Delta!
   3. Tag kontakt och bearbeta både lokal- och rikspolitiker för att hårdstrama åt migrationen.

   Gilla

 5. Anonym skriver:

  Jättebra skrivet, exakt mina egna ord och tankar. tack

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: