Riksmötet är öppnat – knapptryckarkompaniet är på plats.

I takt med att klyftan mellan de styrande och folket växer öppnades riksmötet med mer pompa och ståt än någonsin. T o m dragna sablar på ryttarna vilket förstås imponerade på ytliga tv-reportrar.
Stämningen inne i kammaren var däremot tråkig och avslagen när Kungen i ett ovanligt kort, oinspirerat tal öppnade och hälsade ledamöterna välkomna. Är han kanske utled på allt vacker tal och lite handling.
Statsminister Stefan Löfven skröt som vanligt om hur allt blir bättre i landet. Men vågade inte närma sig Elefanten i rummet. D v s inga konkreta förslag om hur regering och riksdag ska komma till rätta med växande otrygghet, det grova våldet, sprängningar och skjutningar som bara blir värre för var dag som går.
Jag undrar över vad ledamöterna egentligen tänker, vad som rör sig i deras huvuden. När de hör allt förljuget tal. När de i sina hemkommuner och regioner får höra hård kritik mot att äldrevården, skolan, sjukvården på många håll inte alls fungerar.
Att de kommuner som drabbats hårdast av den ansvarslösa migrationspolitiken har underskott på tiotals miljoner som staten vägrar ta ansvar för. I Filipstad 100 miljoner.
Visst, de har bra löner och det är bekvämt att hålla med. Men någon gång måste de väl rätta på ryggarna och betänka sin viktiga roll som ombud för svenska folket.
Demokratin som i dag fungerar dåligt vilar ytterst på riksdagens ledamöter. Det måste finnas en gräns där de vägrar att bara utgöra ett knapptryckarkompani som reflexmässigt följer order från högsta ledningen i sina partibunkrar.

Rune Lanestrand

5 Responses to Riksmötet är öppnat – knapptryckarkompaniet är på plats.

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Fler redaktioner vill ha debatt om riksdagsledamöternas ansvar för den skrämmande utveckling Sverige är inne i. https://www.ttela.se/%C3%A5sikt/ins%C3%A4ndare/riksm%C3%B6tet-%C3%A4r-%C3%B6ppnat-knapptryckarkompaniet-%C3%A4r-p%C3%A5-plats-1.18368885

  Gilla

 2. kao skriver:

  Mycket bra skrivet av Ranelid!

  // Kao

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Trodde aldrig jag skulle citera Björn Ranelid. Men här har han stigit ner från sin piedestal och rakt ner i verkligheten när han på sin fb-sida skriver;
  När en moder mördas borde alla Sveriges kyrkklockor dåna och alla flaggor halas på halv stång och det borde hållas en tyst minut i alla städer, byar och minsta ställe där människor bor och lever, ty det är krig i riket Sverige.
  Det är hög tid att vi avskaffar den epidemiskt spridda utsagan att alla människor är lika mycket värda. Det må vara så när ett litet oskyldigt barn är fött, men senare i livet gäller vad denna individ, flicka eller pojke, kvinna eller man gör med sitt liv. Hur de förvaltar sin tid på Jorden i förhållande till sin nästa, medmänniskan.
  Mördaren är inte lika mycket värd för mänskligheten som en självuppoffrande moder med sex barn, en individ som skänker bort miljarder till välgörande ändamål eller en läkare utan gränser. Mördaren är inte lika mycket värd som den kvinnliga läkaren med barnet i sin famn som han dödade på en öppen gata i Malmö.
  I klimathysterins tidevarv må Jordens temperatur ha stigit en ynka grad Celsius på ett hundra år, men nu gäller kokpunkten i Sverige. Ställ in alarmklockan i Sveriges riksdag och väck de sovande politikerna. Slit bort öronpropparna och tag bort skygglapparna från deras ögon.

  Gilla

 4. Anders Karlsson skriver:

  Kan inte skrivas bättre!!! Tack

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: