Ylva Johansson – katastrofalt förslag till flyktingkommissionär i EU

Inte underligt att EU har utvecklats till ett enda stort misslyckande på praktiskt taget alla områden. Från den detaljstyrda, byråkratiska jordbrukspolitiken till flyktingpolitiken.
Och värre blir det när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson nu nominerats som kommissionär för flyktingfrågor och migration i EU.
Detta efter att Ylva Johansson totalt misslyckats som etableringsminister i Löfvens regering. Min första tanke var att övriga länder i EU vill skämta med Sverige som är det land inom EU som lyckats sämst när det gäller migrationspolitiken. Hoppas innerligt att hon inte blir godkänd av EU-parlamentet.
En annan ”merit” som det är tyst om när hon nu höjs till skyarna i pk-media är när Ylva Johansson sattes i ministerkarantän av Göran Persson och som plåster på såret fick vd-posten i it-bolaget Att Veta AB.
Veta AB har kostat ägarna över 200 miljoner kronor. Bolaget uppmärksammades när Ylva Johansson plockade ut en årslön på 1,4 miljoner kronor samtidigt som företaget gjorde miljonförluster.
Företaget Att Veta AB var ett typiskt försörjningsbolag för misslyckade politiker. Ägare var Sveriges kommuner och landsting, Lernia, flera fackförbund och svenska staten.
Rune Lanestrand

 

5 Responses to Ylva Johansson – katastrofalt förslag till flyktingkommissionär i EU

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Ylva Johansson får nu 245000 i månaden. Det var också på denna orimliga kommissionärslön Margot Wallström byggde upp sin förmögenhet på runt 30 miljoner. Nästan allt fick skattebetalarna stå för.
  Strategerna i kulisserna, den globala maffians strategi är att betala så höga löner för att tjänstemännen ska känna gränslös solidaritet med EU-systemet. Glömma all solidaritet med de människor som röstat på dem.
  Priset blev högt för Wallström. Hon tappade bort sin politiska kompass och var inte att känna igen efter några år i Bryssel. Ylva Johansson har redan tappat sin kompass och blir väl bara mer politisk virrpanna än någonsin.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Tyvärr blev Ylva Johansson godkänd som migrationsminister trots att hon knappast kunde svara på en enda fråga vid utfrågningen. Troligen för att ingen annan vill ha den posten.
  Enligt Johansson första uttalande ska hon tvinga länderna ta emot flyktingar. Där följer hon det misslyckade svenska mönstret att tvinga kommuner ta emot flyktingar. Hon kallar det tvingande solidaritet.
  Med den svenska tvångsmodellen riskerar Ylva Johansson att själv bli kort som kommissionär. Kan bara hoppas att hon inte blir godkänd av parlamentet som hittills inte varit intresserade av ”tvingande solidaritet”).
  Det var vänsterpartierna i utskottet som röstade för henne med stöd av parlamentets EPP-gruppering (Europeiska folkpartiet) som svängt och röstade för henne. I den gruppen ingår de svenska liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna som därmed röstar ja till Ylva Johansson som EU-kommissionär.
  47 av 68 ledamöter i utskottet röstade för att godkänna Johansson. Nationalistiska ID-gruppen röstade emot.

  Gilla

 3. Ulla skriver:

  Chris Forsne skriver också träffande om den katastrofala utfrågningen av Ylva Johansson:

  https://ledarsidorna.se/2019/10/att-satta-bocken-till-tradgardsmastare/

  Gilla

 4. S Eriksson skriver:

  Oj. Det bådar inte gott.

  Gilla

 5. Conny Lundberg skriver:

  Naturligtvis blir vi rånade av socialakrobaterna som har försnillat stora summor av våra skattepengar på sina inkompetenta ministrar. Dags att sparka ut Sossarna nu!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: