EU och Sverige står handfallna inför Erdogans krig mot kurderna

Åter är 100 000 på flykt för att undkomma Turkiets bombningar i Syrien. Stackars dessa människor som lidit så länge under IS hemska förföljelse.
Trots att det främst är kurderna som bekämpat IS lämnas de i sticket av både EU och stormakterna. Och fega Sverige kan inte ens fatta beslut om att stoppa vapenexporten till Turkiet vilket både Finland och NATO-landet Norge har gjort.
-Vi har har andra regler och kan inte själva fatta detta beslut säger utrikesminister Ann Linde. I stället ska Sverige vädja till EU att fatta detta beslut. Samma fega inställning som när det gällt flyktingpolitiken där Löfven, utan minsta resultat, hela tiden hänvisat till en samordning inom EU.
Men EU är helt bakbundet genom sitt vanvettiga avtal med Turkiet och dess despotiska president Erdogan som får miljarder för att stoppa flyktingvågen till Europa. Får han inte kriga hotar han med att släppa in miljoner flyktingar i EU.
Samtidigt säger president Trump att ”USA aldrig skulle ha gått in i Mellanöstern och att man därför tagit ut sina 50 soldater som befann sig i området. Turkiet MÅSTE överta de tillfångatagna IS-krigarna som Europa har vägrat att ta tillbaka. De dumma, oändliga krigen tar slut för oss! ”
Äntligen en amerikansk president som vill stoppa USA:s förödande roll som världspolis som lett till ett 60-tal interventioner och krig sedan andra världskriget.  Hoppas han står fast vid det.
Trump skriver vidare att USA har spenderat åtta biljoner dollar (8 tusen miljarder) på inblandningen i Mellanöstern.
EU som skulle vara en sammanslutning för fred har i stället lagt sig i de oändliga krigen mellan sunni- och shiamuslimer i Mellanöstern. Och därmed bidragit till flyktingvågen till Europa och Sverige som spridit våldet också till vårt land.
Vi borde i stället ta tillbaka utrikes- och säkerhetspolitiken från EU och NATO och i stället återgå till en fredsbevarande alliansfri neutralitetspolitik.

Rune Lanestrand

5 Responses to EU och Sverige står handfallna inför Erdogans krig mot kurderna

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Vid utrikesministrarnas möte i Bryssel fick naturligtvis inte Ann Linde med sig EU på ett gemensamt stopp för vapenexport till Turkiet. Det är samma vals som statsminister Stefan Löfven har dragit i flera år om en samordning av flyktingpolitiken.
  Vid gårdagens partiledardebatt påstod statsministern att inga flyktingpengar går till Turkiska staten från EU. Utan till frivilligorganisationer. Nu visar det sig att det var en ren lögn. Inte mindre än 16,6 miljarder går till Turkiska staten.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Bra rutet!
  Eva

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  EU får betala ca 30 miljarder till Turkiet för att stoppa flyktingströmmen till Europa. Sveriges del är cirka 700 miljoner.
  Pengarna ska, enligt statsminister Stefan Löfven, gå specifikt till att hjälpa syriska flyktingar i Turkiet. Men hur mycket av dessa miljarder som gått och går till kriget mot kurderna kan ingen svara på.

  Gilla

 4. […] via EU och Sverige står handfallna inför Erdogans krig mot kurderna — Rune Lanestrands blogg […]

  Gilla

 5. Conny Lundberg skriver:

  Dags att vi frigör oss från bojorna som EU, NATO och även FN fängslar oss med och dessutom sparkar ut vår inkompetenta regering! Det verkar bara mer och mer uppenbart att om vi i Sverige vill ha en förändring så måste den komma underifrån, från folket som måste vakna upp ur sin törnrosasömn och själva ta ansvar för vårt land!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: