Mona Huss Walin ställer ut!

Ingen kan måla som vännen Mona Huss Walin. För er som inte känner till en av Västsveriges bästa konstnärer vill jag citera Sveriges främsta akvarellmålare, Lars Lerin. Han  satt en gång i en panel med ett gäng konstprofessorer. Mångordigt vände och vred de på frågan. Men ingen av dem kunde riktigt svara på vad som är bra konst.
Programledare ställde då frågan till Lars som funderade lite och kom sedan med sitt försynta svar; bra konst är väl det som går direkt till hjärtat! Det gör Monas konst som sträcker sig över ett brett register. Och det är bara Taube med sin musik som skildrat  kustlandskap så kärleksfullt  som Mona från sitt sommarviste i Norra Bohuslän.
Med humor och djupt allvar väcker Mona med sina unika bilder till eftertanke om att vi ska vara rädda om det sköra livet i naturen och inte förgifta Moder Jord. Så känner jag i min nedärvda bondesjäl.
Nu välkomnar Mona till en ny Vernissage  på Göteborgs Konstförening. I samband med utställningen presenteras Monas nya bok, Porträtt och andra bilder. Boken är en guldgruva för den konstintresserade. Den är tryckt i endast 800 exemplar, inbunden med 100 sidor underbara bilder med personliga reflexioner och mycket humor.

Rune Lanestrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: