Sverigedemokraternas landsdagar i Örebro

kan kallas för glansdagar för Åkesson medan läget för Löfvens är allt annat än glansigt med ständigt sjunkande opinionssiffror och minskat förtroende både inom och utanför partiet.
Hu kunde det bli så här. Att ett parti som fick sina första riksdagsmandat 2010 och 2018 blev riksdagens tredje största parti. Och i dag med 22 procent i opinionsmätningar  knaprar in på socialdemokraterna som största parti? Och med sin största framgång i traditionellt starka socialdemokratiska fästen i södra Sverige. Statsvetare slår nu fast att sd står för en tillväxt som saknar motstycke i svensk parlamentarisk historia.
Ja, hur kunde det bli så här?  Hur kunde ett parti som varit så motarbetat för att inte säga avskytt av de övriga partierna, kultureliten och de stora medierna med public service i spetsen, nå en sådan makaber framgång.
Svaret är egentligen enkelt för alla som haft örat mot marken. Människor med sunt förnuft insåg ganska snart att massinvandringen skulle sluta i en katastrof. Att Reinfeldt och den övriga sjuklöverns galenskap om Den humanitära stormakten Sverige var genomsjuk.Politiskt storhetsvansinne helt enkelt.
Det är för mig obegripligt att inte fler partiledningar förstod detta. I stället infördes en åsiktskorridor som blev allt smalare. Svt:s vd Hanna Stjärne upprättade t om en ordlista över ord som skulle användas för att dölja massinvandringen negativa effekter. Även den solige Skavlan passade på att sticka kniven i Åkesson när han tvingats sjukskriva sig efter all politisk mobbing i riksdagen och i media.
Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson skördar nu resultatet över sin envisa kamp för ett Sverige i balans medan de forna politiska mobbarna så sakta och motvilligt börjar begripa hur enfaldigt deras uppträdande och budskap har varit.  Skäms de? Det ska gott vett till för att skämmas sa alltid min far.

 

Rune Lanestrand

 

 

2 Responses to Sverigedemokraternas landsdagar i Örebro

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Just nu mycket intressant om hälsa och mat på sd:s landsdagar i Forum på tv2.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Socialdemokraternas partistyrelse samlades i går eftermiddag i partibunkern på Sveavägen för att diskutera krisen i partiet med vikande opinionssiffror och partiordförandens förvirrade uppträdande i Agenda. Löfven som tycks helt ha tappat greppet på partiet smet ut bakvägen.
  Först ut kom justitieminister Morgan Johanson som svarade lika enfaldigt på frågor som sin chef. – Vi ska fortsätta att ha full kontroll på migrationen sa Johansson. Mycket ska man höra..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: