Boris Johnson lyfter britterna ur EU-diktaturens boja

Grattis till Boris Johnson och britterna som nu kan slippa EU-diktaturens boja. Torys stora valseger och Labours katastrofala valnederlag kan vara början till en upplösning av EU:s ständigt växande överstatlighet.
Valresultatet ska ses mot bakgrund av att EU i dag är något helt annat än när Sverige 1994 folkomröstade om medlemskap och 52,3 procent röstade för ett medlemskap och 46,8 procent röstade emot.
Detta skedde efter en hård valrörelse där de partier som var för medlemskap dyrt och heligt lovade att EU inte skulle utvecklas till en överstatlig union.
De enskilda länderna skulle bestämma sin egen utrikes- försvars och säkerhetspolitik och egna valutor. Men EU har utvecklats i helt motsats riktning och Sverige har hela tiden, oavsett regeringar, varit bäst i klassen och underordnat sig Bryssel mer och mer.
En reaktion mot den tilltagande överstatligheten kom vid folkomröstningen om euron och en gemensam valuta 2003.
Omröstningen gav den politiska eliten en chock när Ja-sidan bara fick 42.02 % och Nejsidan 55,91 %. Valdeltagandet var mycket högt, dryga 82 procent.
Valresultatet i England borde vara en väckarklocka inte minst för Stefan Löfven och socialdemokraterna när de ser hur illa det gick för systerpartiet Labour.
Visst ska vi samarbeta i Europa men mellan fria länder och inte toppstyras av  en maktberusad junta i Bryssel som styrs av de globala trusterna och deras tusentals lobbyister som tycks sträva efter en global världsregering utan minsta folkliga förankring.
Det är dags att påbörja Svexit!

3 Responses to Boris Johnson lyfter britterna ur EU-diktaturens boja

 1. Kristina Magnusson skriver:

  Ja, det var mycket överraskande och glädjande. Första steget mot
  och förutsättningen för ett på sikt alltmer folkligt, jämlikt och demokratiskt Storbritannien.

  Gilla

 2. Gunnar Eriksson skriver:

  Äntligen lär engelsmännen befria sig från diktaturen EU. Nationellt självbestämmande och demokrati är i symbios. Och demokrati är antirasismen och rätten att kvotera invandring. När blir det dags för Swexit ?

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det är rena begravningsstämningen bland programledare och politiska reportrar i public service och tv4. Samma också i de de stora drakarna. De har under hela valrörelsen hackat på Boris Johnson. Den politiska clovnen Marcus Oscarsson i tv 4 har nog gått längst i sin hets mot Johnson.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: