”Sprängningarna ökar i Sverige och kan närmast jämföras med krigszoner”

Det nya året har inte startat bra och det är klart att man har tankar, många oroliga tankar över hur det nya året ska bli. T o m i svt:s årskrönika tvingas den hårt politiskt styrda redaktionen erkänna att (citat)”Sprängningarna ökar i Sverige och kan närmast jämföras med krigszoner eller länder med lång historia av terrorism.”
”Mellan januari och november 2019 skedde 99 sprängningar i Sverige jämfört med 39 under samma period föregående år.” (slut citat) Senast i Jakobsberg i natt i ett flerfamiljshus och ”den nationella bombgruppen är på väg” vilket nästan är daglig rutin numera. Det är hemsk om vi vänjer oss. Det får inte ske.
Det är inte lätt att känna någon stor optimism då det
ser ut som om flertalet av de ledande politikerna med statsminister Löfven, Lööf och Lövin i spetsen har gett upp kampen för ett tryggare Sverige. För socialdemokraterna är rösterna i invandrartäta områden dessutom en fråga om överlevnad. Och då krävs det ständigt påfyllnad av nya migranter med hjälp av stödpartierna c, mp, l och v.
Men inte ska vi vara lika uppgivna som politiker som sätter sin egen position och egna förmåner före landets bästa både här och ute i övriga världen. Inte ska vi stillatigande acceptera att våldet får sprida sig ytterligare i vårt land och i världen.
När det nu dyker upp riktigt farligt mörka moln på den internationella arenan mellan USA och Iran måste vi säga ifrån mot krig och våld som lösning på politiska motsättningar i jakten på olja och andra naturresurser.
Vi ska kräva stopp för rustningsvansinnet vars tusentals miljarder i stället skall användas mot svält, sjukdomar och fattigdom i världen.
Det som krävs är ett brett folkligt engagemang, en stark fredsrörelse, med krav på trygghet i vårt eget land och att Sverige inte deltar i stormakternas psykopatiska utspel.
Vi kan till att börja med ta hem de 70 militära rådgivare som Sverige har i Syrien. Sverige som inte ens kan skapa fred i sitt eget land utan vissa områden ”kan jämföras med krigszoner eller med länder med lång historia av terrorism.”

Rune Lanestrand

One Response to ”Sprängningarna ökar i Sverige och kan närmast jämföras med krigszoner”

  1. Rune Lanestrand skriver:

    Hur kan försvarsminister Hultqvist och utrikesminister Linde tro att en amerikansk militärbas är den säkraste platsen för de svenska soldaterna i Irak.
    Jo, för det säger militären och vi litar på deras bedömning säger Ann Linde. Detta efter att Iran skulle slå tillbaka mot just amerikanska baser.
    Det skedde redan under den gångna natten och vi vet ännu inte följderna. Däremot kan man enkelt konstatera att ju närmare vi är knutna till NATO och USA ju farligare är det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: