Grattis Boris Johnson och alla britter!

Glädjen var stor när britterna släppte loss och på gator och torg firade Englands utträde ur EU. Vid den stora folkfesten framför parlamentet i London varvades sång och musik med engagerade tal, humor och allvar.
När Mr Brexit, Nigel Farage, tio minuter, innan Big Ben slog de historiska slagen, äntrade scenen, fanns inga gränser för jublet. Farage har med sitt lilla parti i mer än två decennier oförtrutet arbetat för ett utträde ur EU. Han har hållit glödande tal i EU-parlamentet och med stor humor och ironi ständigt häcklat den byråkratiska unionen och dess ledning. Inte minst den vinbrässerade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker EPP. European People’s Party (Närmast folkpartiet)
Trots sina många år i EU-parlamentet är Farage nästan okänd för den svenska allmänheten då svenska journalister i Bryssel nästan aldrig visat honom i bild eller refererat hans tal.
– Nu är vi stolta, fria och med ett demokratiskt parlament som inte tar order från byråkraterna i Bryssel var temat i Nigel Farage tal där han hyllade Boris Johnson för hans stora insats.
När jag 1970 tog initiativ till Nej till EEC, (senare EU) trodde jag att vi kunde stoppa svenskt inträde i det redan så toppstyrda och odemokratiska EU.
Vi förlorade folkomröstningen 1994. Då kunde jag i min vildaste fantasi inte föreställa mig att konservativa Tory i Storbritannien genom sitt utträde 2020 kunde ge oss och andra medlemsländer hopp om att lämna EU.
Ett klipp från Aftonbladets ledarsida ger en bild av opinionen 1970.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: