Public service slår nytt bottenrekord

i rapportering och kommentarer från USA och rättegången mot Trump. Detta efter att Carina Bergfeldt och Rolf Porseryd praktiskt taget dagligen misstänkliggjort presidenten i sina vinklade inslag.Samtidigt som man höjer demokraternas talesperson Nancy Pelosi till skyarna.
Rapport lyckades i sitt morgonprogram överskugga det faktum att Trump friats i riksrätten genom att rikta all uppmärksamhet på republikanen Mitt Romney som röstat med demokraterna. Hans tal sändes om och om igen.
Däremot inte ett ord om att en demokrat röstade med republikanerna. Inte heller ett ord om att republikanernas höll provval i Ohio samtidigt som demokraterna. Och där Trump fick 90 procent av rösterna.
Oavsett vad man tycker om Trump så krävs en objektiv rapportering. Vi betalar årligen drygt 8 miljarder till public service och har rätt att kräva en balanserad och objektiv bevakning också när det gäller svenska nyheter och inte ohöljd politisk propaganda.

Rune  Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

7 Responses to Public service slår nytt bottenrekord

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Rapports utrikeskorrespondens Stefan Åsberg försäger sig när han rapporterade från demokraternas provval i New Hampshire: ”Det påverkar möjligheterna för vår vän Joe Biden”.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Obegripligt att Carina Bergfeldt för sin USA-bevakning utsågs till hedersdoktor vid Umeå universitet med motioveringen ”att hon på ett enastående sätt bidrar med en tydlig och begriplig bevakning av vår omvärld”.
  I motiveringen framhålls även ”att hennes rapporteringar bidrar till spridande av kunskap och utgör en motvikt till det nutida fenomenet falska nyheter”.
  Bergfeldt som knappt varit utanför sin redaktion. Nästan inte rapporterat något från allt intressant som händer i Amerika. Inte minst ute landet. I stället har hon bara bekvämt bevakat Trumps twitter och sedan snabbt rafsat ihop lite ljug och Washingtonskvaller som svt-redaktionerna och programledarna i tv-huset på Gärdet upprepar till leda. Tv4 följer storebror public service i spåren liksom övrig pk-media.

  Gilla

  • Anonym skriver:

   Svensk media går inte att se eller lyssna på.. Om man vill få en vettig rapportering rekommenderar jag : ronie berggrens usa.blogspot. han har följt usa s politik i över 20 år.

   Gilla

 3. Conny Lundberg skriver:

  En moralisk kantring är på väg när man offrar våra barn för att uppnå sitt ”lyckorike”!!!

  Gilla

 4. […] via Public service slår nytt bottenrekord — Rune Lanestrands blogg […]

  Gilla

 5. Conny Lundberg skriver:

  Du har så rätt i det du skriver, Rune! Sunt förnuft ”has left the building”!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: