Ministrarna Lena Hallengren (s) och Peter Eriksson (mp) bluffade om beredskapen för att möta coronaviruset

Sverige har god kapacitet att möta coronaviruset påstod socialminister Lena Hallengren på regeringens presskonferens.
” Vi har 7 karantänhamnar och 5 karantänflygplatser. Och socialstyrelsen bedömer att det finns god beredskap även med vårdplatser enligt Hallengren.”
Hur kan det finns lediga vårdplatser när samtliga sjukhus har så stor brist på vårdplatser att patienter tvingas ligga i korridorer och alla tänkbara utrymmen?
-Södersjukhuset i Stockholm gick under gårdagen upp i stabsläge på grund av vårdplatsbrist. ”Patienter ligger och skriker. Döende får inte smärtstillande. Södersjukhuset ser ut som en krigszon” säger en sjuksköterska till SvD.
Mitt intryck av presskonferensen med Lena Hallengren och bostadsministern Peter Eriksson är att de helt enkelt bluffade. Det hade varit bättre att de talat sanning och sagt som det är. Att Sverige trots EU:s högsta skattetryck har ytterst liten eller ingen beredskap alls för en Coronaepidemi.
Inte minst p g a de nedskärningar som gjorts och som pågår inom sjukvården och hela välfärdssektorn för att klara de närmast oöverskådliga kostnader och psykiska skador som massinvandringen fört med sig. Den mest ansvarslösa och naiva migrationspolitiken i hela EU.

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

One Response to Ministrarna Lena Hallengren (s) och Peter Eriksson (mp) bluffade om beredskapen för att möta coronaviruset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: