Anna Hedenmo i Agenda förringar riskerna med coronaviruset

Corona-viruset sprider sig över Europa. Har Sverige den beredskap som krävs om vi skulle få en omfattande smittspridning? Så annonserade svt sitt program Agenda i går kväll.
Men något svar på den frågan fick vi inte. Och det hade jag heller inte förväntat mig med public service mesta regerings- och myndighetskramare Anna Hedenmo som programledare.
Hela programmet gick ut på att bagatellisera coronaviruset och att vi kan lita på myndigheterna.
Först ut var Johanna Sandwall från Socialstyrelsen som upprepade myndighetens bluff om att beredskapen är god. Hon hänvisade till MSB. Den mest inkompetenta av alla myndigheter som leds av den skandalomsusade, förre rikspolischefen Dan Eliasson. Karin Tegmark Wisell från Folkhälsomyndigheten upprepade i stort sett Sandwalls förljugna bild.
Sedan kom en lång intervju med Misse Wester, professor i krishantering som inte gav ett skvatt. Hon la mångordigt ut texten på temat, så beter vi oss i krissituationer.
​Allt gick ut på att tona ner riskerna som var försumbara. Men man måste undra när Dokument utifrån, strax efter, visar en film från Kina där man stänger hela städer för att stoppa spridningen av coronaviruset. Någon måste ha fel. Eller?

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

One Response to Anna Hedenmo i Agenda förringar riskerna med coronaviruset

  1. Rune Lanestrand skriver:

    Norge har 120 coronasmittade med 14 procent smittade i Norge. I Sverige som har 136 smittade har ingen, enligt Smittskyddsmyndigheten, smittas i Sveriges. Litar inte på Anders Hagnell och hans experter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: