Sätt Smittskyddsmyndigheten i karantän

 Myndigheten med generaldirektör Johan Carlsson och statsepidemiologen Anders Tegnell i spetsen har gjort allt försent. Och har de gjort något så har det nästan uteslutande varit helt fel.
Kan bara instämma med Anders Jansson, överläkare på Danderyds sjukhus som i Läkartidningen riktar hård kritik mot Folkhälsomyndighetens råd om coronaviruset – som han menar kan vara livsfarliga.
Efter att ett fall av coronavirus covid-19 upptäckts bland personal på Danderyds sjukhus – som precis återvänt från en resa utomlands – ifrågasätter Jansson myndigheternas råd till personer som återvänt från hårt drabbade områden att återgå direkt till jobbet.
Naturligtvis handlar herrarna Carlsson och Tegnell inte helt på egen hand. Arbetet leds av den Nationella pandemigruppen som förutom tongivande Läkemedelsverket består av representanter för Socialstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Arbetsmiljöverket, Sveriges Kommuner och Regioner och Folkhälsomyndigheten, som har det samordnande ansvaret.
Stora handlingsförlamande byråkratiska kolosser med nära kontakt med regeringen. Och som främst ser till ekonomin och inte vill att folk är hemma från jobbet. Ibland släpps någon fristående forskare fram i media som inte friserar budskapet.
Källor inifrån myndigheten berättar att Anders Tegnell är slarvig i sina bedömningar och uttalande, högljudd och som mer eller mindre uppträder som en diktator. Medan professor generaldirektör Johan Carlsson mest är en hyggliga staffagefigur. Det är också väl känt att Tegnell inte är något medicinskt geni.
När Annika Linde efterträddes av Anders Tegnell som statsepidemiolog skrev jag att ”Tegnell är mest känd för att köpa nya stora partier influensapreparat av GlaxoSmithKline som levererade vaccinet Pandemrix som orsakade den svåra sjukdomen, Narkolepsi. Läkemedelsindustrin har fått rätt person på rätt plats till skada för allmänheten”. Det har han under de senaste veckorna på nytt bekräftat.

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?

New mailCopy

3 Responses to Sätt Smittskyddsmyndigheten i karantän

 1. S Eriksson skriver:

  Om MSB inblandade så finns det väl ingen anledning till oro, eller?

  Gilla

 2. Ulla skriver:

  Anders Tegnells insatser under svininfluensaepidemin fick katastrofala följder för många hundra ungdomar som drabbades av narkolepsi. Han försäkrade påstridigt att vaccinet var väl utprövat när det i själva verket var prototypvaccinet men inte Pandemrix som var utprövat. Nu får dessa drabbade ungdomar med familjer till och med strida för en ersättning för sina livslånga skador. Det är enbart pga att Sverige saknar tjänstemannaansvar som en sådan som Tegnell kan få sitta kvar på sin post. Han borde ha entledigats omedelbart och gjorts personligen ansvarig för alla skadade ungdomar.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  På Smittskyddsmyndigheten låter det som om nästan ingen är smittad i Sverige. I Norge som nu har 156 smittade är 31 personer smittade i Norge. Här de länder som man haft med sig smitta från. Att Norge är en skidnation med många som åker på skidsemester avspeglas i statistiken.
  Ingen från Kina och bara två från Iran är tal som sticker ut i jämförelse med Sverige.
  95 Italia
  6 Østerrike
  2 Iran
  1 Sveits
  1 Tyskland
  1 Israel
  1 USA
  Källa. VG, Verdens Gang

  Gilla
  · Svara · 2 min.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: