Statsepidemiolog Anders Tegnell reser till Somalia medan coronasmittan ökar i Scerige

Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, trodde redan för en vecka att coronasmittan i Sverige nått sin kulmen, är en av de som varit med på flest presskonferenser sedan coronaviruset upptäcktes.
Han har haft fel hela tiden och har flyttat fram peaken en dag i taket. I dag när Sverige har fått 42 nya fall hittills kanske han har börjat inse hur grundligt gjort bort sig.
För han medverkar inte vid pressträffen som hålls vid 14-tiden idag eftersom han i SIDA:s regi är i Somalia och bidrar med expertstöd i landets arbete med att etablera en ny hälsomyndighet. Mycket ska man tvingas läsa. Det måste vara som att sätta räven till att skydda hönsen.
– Det är ett projekt som Sverige stöttar med medel via Sida, som ett biståndsprojekt. Anders Tegnell är med i det som expert, säger Sara Rörbecker, pressekreterare på Folkhälsomyndigheten.
Även myndighetens generaldirektör Johan Carlson skulle medverka, men han har vett på att ställa in sin resa. Det vore intressant att veta hur mycket extrainkomster den misslyckade statsepidemiologen Tegnell drar in genom att vara expert runtom i världen på skattebetalarnas bekostnad.

Rune Lanestrand

 

One Response to Statsepidemiolog Anders Tegnell reser till Somalia medan coronasmittan ökar i Scerige

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Anders Tegnell har ett eget företag, Stockrosen, som är ett handelsbolag. Märklig. Offentliga tjänstemän får inte bedriva egna företag om de inkräktar på arbetstiden, Bolaget finns med följande uppgifter från Bolagsverket:
  ”Befattningshavare
  Styrelse
  Bolagsman
  Tegnell, Nils Anders (63)
  Neher, Margit Saskia (60)”.
  Lite märkligt är det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: