Smittskyddsmyndighetens alla försummelser drabbar nu Sverige hårt

Folkhälsomyndigheten (FHM) har i veckor med emfas hävdat att smittorisken är så liten att vi behöver inte i vidta några egentliga åtgärder utan den klingar av ändå.
Att det kan samlas så många döva och blinda människor i ledningen på en myndighet som har 500 anställda är obegripligt. Media har i stort svalt detta enfaldiga budskap och inte ens ställt frågan om varför just svenskar inte smittar varandra när corona-smittan galopperar i andra länder.
Fortfarande denna totala avsaknad av engagemang och inlevelse på dagens presskonferens. – Anhöriga bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboende. Och aldrig göra det om man har symptom, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten. Samtidigt som det råder utegångsförbud, närmast krigsläge i Italien.
Nu står vi där med den smittoexplosion som folk med vanligt sunt förnuft insett från första stund. Som känt på sig att Folkhälsomyndigheten i första hand tagit missriktad, kortsiktig hänsyn till ekonomin i en falsk förhoppning att det hela skulle ebba ut av sig själv.
Vi vet också att myndigheten inte tagit ett enda av alla förödande beslut utan godkännande regeringen. Har heller inte hört några större protester från övriga partier mot denna vansinniga strategi.
Är regionernas smittskyddsläkare lika okunniga och nonchalanta, som Landets Nationella Pandemigrupp, som består av Anders Tegnell, Johan Carlsson Folkhälsomyndigheten, representanterna från Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), Arbetsmiljöverket, UD, Sveriges kommuner och landsting (SKL), är Sverige riktigt, riktigt illa ute?

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?

New mailCopy

3 Responses to Smittskyddsmyndighetens alla försummelser drabbar nu Sverige hårt

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Den sämsta justitieminister Sverige har haft var med i Radions lördagsintervju. Första frågan var vad han själv gjort för att skydda sig för smittan. -Jag har tvättat händerna svarade Morgan Johansson.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Folkhälsomyndigheten försöker dölja bristen på utrustning för att ta prover genom att minska provtagningen.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Folkhälsomyndigheten har tappat så mycket i förtroende att flera svenska myndigheter nu går emot myndighetens rekommendation om att symptomfria personer ska komma tillbaka till arbetet. Däribland Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket, Migrationsverket och Pensionsmyndigheten. I stället kräver de att de anställda som varit i riskområden ska arbeta hemifrån i 14 dagar innan de släpps in på sin arbetsplats.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: