Undantagsbestämmelser får vägas mot samhällets kostnader

Det är inte lätt att orientera sig när de flesta experterna säger att isolering är det bästa skyddet mot spridning av coronaviruset. Det gäller nog för äldre, svaga och sjuka. I varje fall under en tid.
Så kommer professor Johan Giesecke, som är rådgivare till Världshälsoorganisationen,WHO i smittskyddsfrågor, och säger att det inte finns några säkra bevis på att isolering har någon effekt på smittspridningen. Och att stänga skolor är helt kontraproduktivt.
En expert säger att 60 procent som smittas inte får några symptom. Vad ska man tro?
Jag fäste mig vid vad vd:n i Tredje AP-fonden, Kerstin Hessius, sa i tv i går kväll: Hon betonade att alla åtgärder måste vägas mot kostnaderna. Blir isoleringen långvarig kan vi få en arbetslöshet på 20-30 procent och en förlorad ungomsgeneration sa Hessius.

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?

New mailCopy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: