Ställ in NATO:s övning Aurora!

Det finns rakryggade politiker även om de inte är särskilt vanliga. En av dem är Carl-  Johan Sonesson moderat regionråd i Skåne. Han reagerar starkt mot att ÖB och den rödgröna regeringen, med en uttalad feministisk utrikespolitik, ännu inte ställt in den stora Natoövningen Aurora som ska hållas i Sverige i maj – juni.

Sonesson: ”Regeringen har förbjudit folksamlingar på fler än 50 personer. Den stora försvarsövningen Aurora 20 planerar för uppemot 25 000 deltagare, varav 3 000 från andra länder. Stora delar av övningen ska ske i Skåne och Blekinge.
– Det skulle vara oerhört egendomligt om man skulle genomföra en sådan här övning när hela världen befinner sig i kris säger Carl-Johan Sonesson, regionråd och regionstyrelsens ordförande i Skåne.
Han säger att sjukhusen inte kan bidra med vårdplatser åt soldater som skadas eller blir sjuka under övningen.– Alla våra vårdresurser måste ägnas åt covid -19-krisen.
Carl-Johan Sonesson säger att om försvarsövningen Aurora genomförs, vilket han betvivlar, måste den skånska sjukvården ställa upp och ta emot akut sjuka personer som befinner sig i länet.
– Enligt lagen måste vi ta hand om dem men när man ställer in fotbolls-SM, OS och en massa olika arrangemang måste man även ställa in den här övningen, säger Carl-Johan Sonesson”.

Det är oerhört viktigt att borgerliga politiker tar upp frågor som rör försvaret/fredsfrågor. Och inte som hittills överlåter dessa livsviktiga frågor till vänsterorganisationer med röda fanor och knutna nävar som skrämmer bort folk från så livsavgörande frågor som utrikes- och säkerhetspolitik.

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

3 Responses to Ställ in NATO:s övning Aurora!

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Försvarsmakten meddelar att man skjuter på Aurora 20. Jag anser att Sverige ska hålla sig neutralt och överhuvudtaget inte delta i dessa stora NATO-övningar som bara trissar upp spänningen i vår del av världen. Det är inte mer vapenskrammel som behövs utan mer diplomati och samtal mellan länderna.

  Gilla

 2. Eva Liljeskog skriver:

  Absolut jag instämmer jag tycker Försvaret borde ägna sig åt att ta Friends Arena i Stockhom och göra ordning till Corona Sjukhus NU ! Nu är det bråttom det är redan nu ganska fullt överallt i vården i hela landet.

  Gilla

 3. Anonym skriver:

  Rätt tänkt!
  Hälsar
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: