Kejsar Löfven vill ha obegränsad makt

Nu får vi se upp! För nu vill regeringen skaffa sig obegränsad makt genom att fatta beslut utan att höra riksdagen. Det följer samma mönster som händer i Ungern och fler länder där makthungriga politiker passar på att inskränka demokratin i skuggan av Coronan.
Det är i kristider som demokratin sätts på prov. Även om denna undantagslag ska vara tidsbestämd så är den farlig då den kan förlängas och vi vänder oss vid ett slags kejsardöme.
Sedan kan man ju undra över vad det är för drastiska förslag som regeringen tänker att slå till med ytterligare som inte oppositionen kan gå med på.
Kravet på total makt går också stick i stäv med allt vackert tal om att man ska lyssna och ha en dialog med folket. ”Alla ska vara med” som var en s-slogan i valrörelsen.
Storhetsvansinnet och brist på demokratiskt tänkande glimtar till mellan raderna när Stefan Löfven helt plötsligt vill fatta beslut utan att ens lyssna på riksdagen.

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

5 Responses to Kejsar Löfven vill ha obegränsad makt

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Utan alla jämförelser i övrigt väcker årtalet till eftertanke. Fullmaktslagen (tyska Ermächtigungsgesetz) var en lag som antogs av den tyska riksdagen den 23 mars 1933 och som trädde i kraft dagen därpå. Lagen, vars formella titel var Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich (”Lagen om avhjälpande av folkets och rikets nöd”), innebar att Tysklands rikskansler Adolf Hitler blev högsta lagstiftande organ.
  Källa: Wikipedia

  Gilla

 2. Conny Lundberg skriver:

  Coronakrisen är enligt min mening enbart en förevändning för att ta makten till nya totalitära nivåer.

  Gilla

 3. Eva Liljeskog skriver:

  Rimligt att snabbt kunna förbjuda alla sorters folksamlingar på mer än 2 stänga köpcentra mm. Men det ger Regeringen möjlighet mörklägga allt FHM Anders Tegnell och Regeringen gjort fel Och det faktum att ingen nästan i Stockholm kan få IVA respirator Ecmo. ALLA saliga och kvävas ihjäl hemma. SVT krattar managen för Anders Tegnell och Agnes Vold. Svt borde sända nya avsnitt av Svenska Nyheter varje dag så vi dödsdömda i Stockholm får skratta åt eländet.
  ANMÄL ALLA MYNDIGHETER I SVERIGE FÖR BROTT MOT SMITTSKYDDSLAGEN OCH SMITTSKYDDSFÖRORDNINGEN I SYNNERHET FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN ANDERS TEGNELL OCH JOHAN CARLSSON.
  Tyvärr kan man som privatperson inte KU anmäla hela Regeringen det borde vara möjligt att JO anmäla dom
  Svt kan anmälas på Myndigheten för Press Radio TV.
  När om Du får avslag gör om det igen sen länge Du lever.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Går den här undantagslagen igenom får vi i praktiken en socialdemokratisk enpartidiktatur. Då det hållningslösa miljöpartiet går med på precis vad som helst bara de får behålla sina höga ministerlöner, åka limousin, äta lyxiga middagar och sola sig i glansen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: