Isoleringen inom äldrevården är totalt misslyckad

Det finns nog inget som skadat förtroendet för Folkhälsomyndigheten och ansvariga politiker så mycket som att så många smittas och dör inom äldrevården.
Att det är så har varit känt i veckor men först nu har media rapporterat om den katastrofala situation som råder på äldreboende, inom hemtjänsten och på LSS-boende. Sanningen gick inte längre att tiga ihjäl.
De som man sagt skulle skyddas mest genom total isolering där har personalen inte ens haft tillgång till den mest elementära utrustning som visir, munskydd eller långärmade skyddskläder.
Ilskan växer mot denna oerhörda nonchalans när man får höra att chefer på äldreboende ber de anställda att inte testa sig. ”För då kan det visa sig att du är smittad och inte kan jobba”.
I en annan intervju får vi höra en föreståndare som tar undan skyddsutrustning med den motiveringen att ”vi måste spara den tills vi har större behov för den”.
Allt fler frågar sig om ättestupan inom äldrevården var planerad. Det kan väl ändå inte vara möjligt. Men hur kunde det bli så här?

Rune Lanestrand

What do you want to do ?

New mailCopy

5 Responses to Isoleringen inom äldrevården är totalt misslyckad

 1. Samuel skriver:

  Mest bisarrt är att stödet för ansvariga gått upp visar undersökning av bland Aftonbladet idag!

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Det är inte ödet som gör att vi står så illa rustade när coronaviruset härjar.
  ”Glöm lager med livsmedel, skyddsmasker och andra förnödenheter” var dåvarande inrikesminister Anders Ygemans budskap på Folk och försvars rikskonferens i Sälen i januari 2017. Ett modernt försvar ska inte bygga på strukturerna från förr, sade Ygeman.
  Ygeman menade att ”självförsörjningsgraden är inte det absolut viktigaste, vi kommer sannolikt att kunna utbyta varor med länder i vår närhet”.
  Därmed kunde generaldirektören för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) Dan Eliasson fortsätta sin törnrosasömn med partiboken under kudden.

  Gilla

 3. S Eriksson skriver:

  Det borde bli väldigt spännande om det kommer vettiga och trovärdiga kommentarer från ev ”ansvariga”. Fortsättning följer?

  Gilla

 4. Kanske mängder av tomma rum på hotell och liknande hade varit bättre än sjuka eller misstänkt sjuka hanteras i sina hem. ? Utbyte av sängar , ingen omöjlighet. Personliga vårdkläder i abslutning inte heller. En del utbildning i vård för befintlig personal och ett med all säkerhet susselsättningsbara pensionerade rådgivande förmän utifrån. Hotellen får ju ändå ekonomisk hjälp av skattebetalarna antar jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: