SVT:s bevakning av presidentvalet under all kritik

Svt:s slog alla tidigare rekord i partiskhet och urusel journalistik vid nattens bevakning av presidentvalet i USA. Stämningen var på topp bland både experter, programledare och utlandskorrespondenter när de gottade sig åt opinionssiffrorna som visade en promenadseger för Joe Biden.
De inbjudna var noggrant utvalda och bestod till 90 procent av Bidenanhängare. Bland detta politiska skräckkabinett kan nämnas  Mona Sahlin, Carl Bildt, Margot Wallström, Anna Kinberg Batra,  GP-krönikör Britt Marie Mattsson och statsvetare Sören Holmberg som brukar vara med och kommentera de svenska valen.
Höger eller vänster spelade ingen roll. De var alla rörande ense om Joe Bidens förtjänster, Medan de förtalade Trump på det grövsta utan minsta invändning från programledarna. Lika illa var det vid val av personer som intervjuades utanför vallokalerna. De skulle med något undantag rösta på Biden.
Värst i ensidighet var svt:s utlandskorrespondent i Washington Carina Bergfeldt som i fyra år varit besatt av Trump och närmast förföljt honom med negativa rapporter hem till Sverige. För det promoverades hon 2018 till filosofie hedersdoktor vid det pk-styrda Umeå Universitet.
Motiveringen låter som ett skämt: ”Hennes rapporteringar präglas av hög aktualitet och professionalitet, bidrar på ett utomordentligt sätt till spridande av kunskap om vår samtid och utgör en motvikt till det nutida fenomenet falska nyheter”.
Den uppsluppna och segervissa stämningen blev allt dystrare bland Bidens beundrargäng när det visade sig att Trump kanske kommer att sitta kvar. Mona Sahlin försvann när bettingföretagen gav mer för Trump än Biden. Och Bergfeldts uppsyn blev allt dystrare när hon tvingades inse att allt hennes arbete för att få bort Trump kanske har varit helt bortkastat.

Rune Lanestrand

One Response to SVT:s bevakning av presidentvalet under all kritik

  1. Anette skriver:

    Ska inte SVT vara neutrala?
    Varför har dom tagit ställning emot Trump?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: