Media frossar i USA-valet och förtiger problem i Sverige

I de bif klipp avslöjar svt sig själva. Tydligen ovetande om vad de skrev 2015. Hur svt då vilseledde allmänheten när de på det grövsta överdrev och ljög om hur många välutbildade som kom i den stora flyktingvågen. Denna propaganda har sedan pågått år efter år fram till nu när verkligheten inte längre går att dölja; att två tredjedelar fortfarande går på bidrag. Och det ser heller inte särskilt ljust ut för framtiden.
– Det tar lång tid för flyktingar att komma in på arbetsmarknaden. Det har sett ut så här i 40 år. Nu har covid 19-pandemin också försvårat möjligheterna. Det här ändrar sig inte snabbt, så om fem år tror jag att det ser ungefär likadant ut, säger Mats Hammarstedt, som jobbar på Linnéuniversitetet i Växjö.
Jag vill understryka att det är inte de som kommit hit som ska lastas för att Sverige håller håller på att slitas isär utan de politiker som drivit igenom en fullkomligt orealistisk migrationspolitik. Och som den s k januariöverenskommelsen fortsätter med.
Vi kan konstatera att Fredrik Reinfeldt inte öppnade sitt hjärta utan slussarna och smet sedan fegt ut bakvägen när han förlorade valet 2016 när väljarna börjat genomskåda hans falskhet och hyckleri. Många anade att han hade en egen agenda; att förstöra så mycket som möjligt av det svenska samhället som han föraktade och baktalade redan som ordförande i moderata ungdomsförbundet och i sin bok Det sovande folket. (1993)
Efter Reinfeldt och Alliansen bär s, mp, v och c, uppbackade av svt, tv4 och de stora drakarna, det största ansvaret för det sociala kaos och den rädsla som råder i landet i dag. Också för kommunernas ekonomi som går på knäna när staten lagt över de enorma invandringskostnaderna på kommunerna.
I detta läge drabbas medierna med public service i spetsen av fullkomlig USA hysteri. I en aldrig sinande ström med upprepningar av den ”gode” Bidens segertal och minsta tvittring från den ”onde” Trump. Snart vet vi namnet på varenda delstat i Amerika. Medan få kan namnet på våra egna regioner. Få vet ens vilken majoritet som styr i den egna regionen eller i kommunen.
En kastad brandbomb mot kommunhuset i Sigtuna, i lördags, blev bara en notis i Rapport och att det för snart en vecka sedan skjutits skarpt mot fönstren till Sigtuna kommuns trygghetscenter i Märsta centrum nämndes inte alls. Men som DN i dag äntligen tar upp och som visar att polis och kommun står närmast maktlös mot de kriminella gängen.Ibland undrar jag. Är denna besinningslösa bevakning av det amerikanska valet ett sätt för statsmedia att föröka få oss att glömma de enorma problem med gatuvåld, våldtäkter, skjutningar, bomber, klanvälde och en växande risk för ett nytt islamistiskt terrordåd som säkerhetspolisen har varslat om.
Hög tid för medierna att slutaljuga och byta spår från, Vi börjar i USA, till Vi börjar i Sverige!
Rune Lanestrand

One Response to Media frossar i USA-valet och förtiger problem i Sverige

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
  Borde ändras till
  Grunden i vår journalistik är inte trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är beroende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
  SVT:s utbud präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet och det ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund.
  Borde ändras till
  SVT:s utbud präglas av enfald, partiskhet, våldsamma kriminalserier, flabbtv, folkförakt, ett ständigt bugande för makten och har helt övergett våra ursprungliga folkbildningsambitioner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: