Folkhälsomyndigheten har grovt misskött sitt uppdrag

Har i dag polisanmält Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson och statsepidemiolog Anders Tegnell för trolöshet mot huvudman, svenska folket. De två högsta statstjänstemännen på FHM bär huvudansvaret för myndighetens havererade strategi som har lett till att Sverige med 600 döda per miljon invånare ligger skyhögt över antalet döda i Covid 19 i våra nordiska grannländer. Även bland de högsta i Europa. Tegnells bestämda uttalande i mars när de första oroväckande signalerna kom från Kina blev förödande. Då sattes ribban för FHM:s bristande engagemang redan från början. Tegnell antog då att smittan knappast skulle nå Sverige. De första veckorna efter sportlovet kunder återvändande från skidorterna passera in i landet utan minsta kontroll. Även resenärer från från andra länder med smitta kunde passera Arlanda utan minsta provtagning eller uppföljning.Så här uttrycker sig Tegnells företrädare Annika Linde som nu är kritisk mot den svenska strategin: ”En månads stängning i inledningsskedet kunde ha räddat liv”Vill för min polisanmälan även åberopa UPPDRAG GRANSKNING:s program ”Turerna kring Sveriges coronatestning” som sändes den 11 november.

Vänersborg den 14 november 2020
Rune Lanestrand
Tidigare ledamot av regionfullmäktige och ledamot av Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen

Kommentarer

5 Responses to Folkhälsomyndigheten har grovt misskött sitt uppdrag

 1. Nagon annan skriver:

  Kommentarer censureras på dinblogg.

  Gilla

 2. Kristina Magnusson skriver:

  All heder åt Rune Lanestrand som nu anmäler de två högst ansvariga inom Folkhälsomyndigheten för trolöshet mot dem som drabbas – svenska folket. Extra vämjeligt tycker jag det är hur de och våra kära politiker skylt över det faktum att landet i pandemins inledningsskede saknat beredskapslager att sättas in vid katastrofer. Det har man till skillnad från t.ex. Finland gjort sig av med. Extra skyddslösa har våra äldre på olika äldreboenden bl.a. därigenom varit. De har drabbats hårt. Har också funnits anställda som inte talat nog god svenska eller riktigt vetat vad virus är.

  Hur annorlunda har inte myndigheterna agerat i t.ex. Vietnam. Har
  varit ett par inslag därifrån i radions P1. Redan tidigt – i januari –
  stängde man gränsen mot Kina, införde generellt inreseförbud till landet. Vietnameser som varit utomlands sattes i karantän ävensom orter där man upptäckt coronasmittade. På ett tidigt stadium stängde man även skolor och arbetsplatser.

  Enligt Guy Thwaites vid Oxford University i Ho Chi Minh Staden
  har man på sjukhuset där genomfört omfattande testningar av folk.
  Han är säker på att de låga officiella siffrorna stämmer. Av en befolkning på nästan 100 miljoner har man haft drygt 1000 konstaterade fall av coronasmittade. Den totala dödssiffran är uppe i 35 personer. Man har lagt ner stor möda och resurser på smittspårning och isolering av smittade. Denna positiva bild ges även av en svensk läkare verksam i Vietnam.

  Så småningom har man igen kunnat öppna skolor och arbetsplatser.
  Och efter en svacka ökade tillväxten i ekonomin under tredje kvartalet 2020.

  I lokalpressen i Dalarna läser jag att man inom Region Dalarna
  är bekymrade över utvecklingen. Antalet dalfolk med konstaterad covid-19 ökar snabbt…

  Gilla

  • Erling Hansen skriver:

   Ingenting förvånar mig nu för tiden. Vårt land styrs idag av inkompetenta personer som inte kan göras ansvariga för sitt handlande. Det första och viktigaste är att införa politiker och tjänstemanna ansvar. Det som man är mest orolig för är att vårt kuruppta lands lagar snart skulle anpassas med någon form av politiker-tjänstemannarabatter på utdömda straff.

   Gilla

 3. Bosse J skriver:

  Det är inte fler som har dött i år än vad det har varit ett normalt influensaår.
  Man använder sig av ett PCR-test för att diagnosticera folk.
  Något man absolut inte kan använda det till enligt dess uppfinnare Kary Mullis.

  Du kan inte lita på någon statistik om det här överhuvudtaget.
  Folk som t.ex. kört ihjäl sig på motorcykel och haft spår av virusrester har räknats som offer för covid-19.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: