Nu hastas det fram ett nytt dåligt beprövat vaccin

Offentligt

Först sa alla experter att det tar minst 10 år att ta fram ett vaccin, sedan 5 år, sedan ett par år och nu helt plötsligt ska vaccinet vara klart att kanske användas redan på nyåret. Det är klart att man undrar hur detta hänger ihop.I synnerhet när budskapet kommer från i stort sett samma professorer och experter som tidigare vittnade om hur säkert och helt ofarligt det var att ta vaccinet Pandemrix mot svininfluensan.Bland dessa finns bl a professor Johan Carlsson, statsepidemiolog Anders Tegnell, då på Socialstyrelsen och professor Johan Giesecke.
Hälso- och sjukvården skickade in cirka 2 150 biverkningsrapporter efter behandlingen av Pandemrix om huvudvärk, trötthet, feber, muskelvärk och ledvärk. Och det värsta narkolepsi, som drabbade barn och unga som fick sina liv förstörda..I Sverige vaccinerades 60 procent (högst i världen) av befolkningen mot svininfluensan, i Tyskland bara 8. Trots det redovisades i de båda länderna samma dödlighet. Polen som inte vaccinerade alls hade ungefär samma dödlighet som i Sverige.
Hur många liva räddades då av vaccinet?Cirka 30 trodde Maria Larsson som då var folkhälsominister och ansvarig för massvaccineringen. Hon propagerade hårt för massvaccinering.Dåvarande statsepidemiolog Annika Linde talade om att 50–100 skulle dö utan vaccinering. Då kan vi kanske ha räddat mellan 20 och 70, trodde Johan Carlson på Smittskyddsinstitutet. (I dag FHM
)Citat:-Nu har det faktiskt gjorts beräkningar på detta, till exempel i regeringens officiella utvärdering av den svenska pandemikampanjen.–Vi kom fram till att sex dödsfall undveks med massvaccinationsprogrammet, säger Lisa Brouwers på Smittskyddsinstitutet till Svenska Dagbladet 2012-02-15. Slut citat.
Efter att i många år studerat och följt pandemier, vanliga influensor och myndigheternas agerande anser jag att det här är fråga om så enorma vinster för läkemedelsindustrin att man skyr inga som helst medel för att komma först med ett erkänt vaccin.
Ett stort hinder för en oberoende bedömning är den nära kopplingen mellan FHM, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och läkemedelsindustrin. Inte blir jag lugnare av att läsa den av regeringen nyligen utnämnde vaccinsamordnaren Rickard Bergströms ”meriter” för att ta fram ett covid-19-vaccin.
Bergströms cv är minst sagt avskräckande. Han arbetade på Läkemedelsverket 1988–1992, som är nära lierat med läkemedelsindustrin,. Han har arbetat nio år med läkemedelsregistrering i Schweiz på Roche och Novartis.2002–2011 var Bergström verkställande direktör för branschorganisationen Läkemedelsindustriföreningen och därefter 2011–2016 vd för lobbyorganisationen European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) i Bryssel.

Rune Lanestrand
Har studerat morfologisk systematisk botanik och genetik. vid Göteborgs Universitet.

2 Responses to Nu hastas det fram ett nytt dåligt beprövat vaccin

 1. Anonym skriver:

  Mycket bra sammanfattat, Rune!

  En fråga som bör ställas till vaccintillverkarna: varför har ni utverkat skadeståndsimmunitet mot eventuella biverkningar?
  Liten bakgrund: 1976 härjade en typ av svininfluensa i USA, många lät vaccinera sig men fler dog av vaccinet än av själva sjukdomen. Vaccintillverkarna fick betala ut enorma skadestånd till de vaccinskadade och efter detta såg vaccintillverkarna till att utverka skadeståndsimmunitet. Skadestånd skulle istället betalas av skattebetalarna.

  Vaccintillverkarna tror uppenbarligen inte ens själva på att deras vaccin är utan allvarliga biverkningar!

  Nej, bort med skadeståndsimmuniteten och börja med att vaccinera regering och andra beslutsfattare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: