Svt sviker när det gäller granskning av nya covid-vaccin

Stämningen i svt:s morgonstudie var närmast uppsluppen över att det redan finns ett vaccin som kan sättas in redan i december.
För nu dyker en helt ny gäst upp i studion som heter Johan Brun och som är så glad och imponerad över att vetenskapen på så kort tid har tagit fram ett vaccin som ska kunna börja användas praktiskt taget omgående.
Och de båda programledarna spelar med som vanligt, ögonen riktigt lyser på dem och de ställer förstås inte heller den viktigaste frågan; hur kan vaccinet vara säkert efter så kort tids forskning? Det ska ju kunna ta 10-15 år har det sagts?
Johan Brun går småskrattande vidare och ser så glad ut att jag får en obehagligt känsla att han kanske tänker på sina ev aktier i läkemedelsindustrin. I varje fall är Johan Brun väl insatt i branschen och i högsta grad jävig.
Han representerar nämligen Lif som är ”branschorganisationen för de forskande läkemedelsbolagen i Sverige.” Undra på att de är glada!
Man ska börja vaccinera äldre, utsatta grupper och vårdanställda bekräftar Lena Hallengren och Johans Carlsson i Rapports kvällssändning.
De blir i praktiken försökspersoner då detta vaccin har tagits fram på rekordtid, bl a med hjälp av GMO, vilket gör det ännu osäkrare.. Det är det första vaccin i hela världen som tagits fram på så kort tid säger en stolt Johan Brun.
I varje fall tänker jag inte utsätta mig för detta farliga experiment. Ett vaccin som jag anser tagits fram med så lite evidens bara därför att alla läkemedelsbolag vill komma först och tjäna de ofantliga summor som ligger i potten på spelbordet om människors hälsa.
Rune Lanestrand

3 Responses to Svt sviker när det gäller granskning av nya covid-vaccin

 1. Gunnar Eriksson skriver:

  Jo , jag gillar mer nätmedia än SVT . För övrigt är jag förbannad på mig själv som inte varit tillräckligt kritisk mot vacciner , klimatalaramismens TROPREDIKAN och globalisternas TROENDE.
  Nätmedia gav/ger mig kunskap att hantera SVT som endast en partsinlaga för överheten. För min egen del kommer jag att på min ålders höst alltid vara oppositionell. Ja , på vetenskaplig grund alltefter min förmåga . Opposition alltså , mot all TRO !

  Gilla

 2. Gunnar Eriksson skriver:

  Jag såg utfrågningen och förväntade mig att Johan Brun skulle få frågan : — Kommer du själv att vaccinera dig ?
  Det hade varit intressant att få se minspelet på Brun eller om det fanns en fördröjning ( tvekan ! ) i svaret.
  Men frågan levererades inte till Brun . Den frågan borde ha framförts.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: