Svt har, efter att i åtta månader, sin vana trogen, enfaldigt bugat

för alla experter och professorer, äntligen börjat ifrågasätta alla deras misslyckade corona-prognoser. Okritiskt förde svt, SR och de stora medierna bl a fram Anders Tegnell till rockstjärnestatus trots alla hans misslyckande från första stund. Då han trodde att smittan från Kina inte skulle nå Sverige och sedan struntade i att smittspåra hemvändande skidturister från Italien och österrike.
I morgonstudion sitter två av svt:s främsta spågubbar, matematikern, professor Tom Britton och Johan Giesecke, senior professor vid Karolinska Institutet som fick 1 miljon för att försvara Folkhälsomyndighetens och alla Anders Tegnells och Johan Carlssons misstag.
Nu sitter de där, Britton och Giesecke, som två tilltufsade, skyldiga skolpojkar i tv-studion när de märker att t o m programledarna i svt har genomskådat dem. Det som de flesta gjort för länge sedan. Precis som alla andra med höga titlar som passerat revy och som nu visar sig inte vetat ett dugg om covid 19 utan bara pratat rakt ut i luften. Denna fullkomligt ovetenskapliga fars ställer nu också den allvarliga frågan. Hur mycket kan man lita på när samma elit nu garanterar att det är helt ofarligt att ta  det i all hast framtagna vaccinet?
Frågan måste ställas. Vad  får vi för våra skattepengar för att avlöna dessa höga statstjänstemän med årslöner på mellan 1,2 – 1,5 mkr. Varför fanns det inte minsta beredskap. Vad har alla anställda  sysslat med sedan svininfluensan, för att öka beredskapen. Folkhälsomyndigheten, FHM har 500 anställda, socialstyrelsen 700, Läkemedelsverket 850 och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB 550 anställda. Svt och SR med en budget på drygt 8 miljarder bär ett stort ansvar för  att inte ha granskat hur de 4 myndigheterna har uppfyllt sin uppgift.
En sådan samling helt inkompetenta myndigheter, inklusive public service, borde när samhället fungerar igen granskas i en grundlig revision. Där man också granskar eventuell korruption, alla högre chefers extraknäck och eventuella aktieinnehav i läkemedelsindustrin.

Rune Lanestrand

6 Responses to Svt har, efter att i åtta månader, sin vana trogen, enfaldigt bugat

 1. Rutger Staaf skriver:

  Låt först alla riksdagsmän vaccinera sig sen väntar vi ett tag för att se ev biverkningar.

  Gilla

 2. Gunnar Eriksson skriver:

  Om politiken lagstiftar om att varje medborgare i Sverige ska intaga varje år vaccin mot säsongsinfluensa , så protesterar jag. Politiken må inrätta särskilda fängelser som motsätter sig vaccination eller att bötfälla ( typ 10 000 kr / år ) i det att motverka individer som inte vet sitt eget bästa . Läkemedelsindustrin lär jubla i allt sitt vinstintresse att ha politiker som marionetter , att införa diktatorisk vaccination.

  Gilla

 3. Gunnar Eriksson skriver:

  Omkring 90000 tusen personer dör årligen i Sverige vilket är ett genomsnitt. Det ska bli intressant att veta årets statistik , vilket bör hamna på omkring 100 000 tusen personer i och med viruset covid.
  Men låt oss anta att med viruset covid hamnar statistiken på samma nivå som tidigare år. Nej , jag hävdar inte att olika virus har samma effekt på dödlighet ( eftervård ej inräknad ). Men statistiskt sett bör nuvarande års dödlighet jämföras med genomsnittet i det att få en uppfattning om just varför viruset covid är mer farligt än andra virus i historien ? En konspirationsteori : Är viruset Covid kidnappat av politiken precis som klimatalarmismen är kidnappat av politiken ?
  Allt i syfte att inlemma varje nation i överstatlighet , då både virus och koldioxid är gränsöverskridande till alla nationer ? VAD ÄR SYFTET MED ALL ALARMISMEN OAVSETT ÄMNESOMRÅDE ??? Svaret är givet : upphävande av den demokratiska nationalstaten !
  Vad gäller klimatalarmismen höll jag själv på att bli insnubblad i dess propaganda. Men jag blev botad in i klimatsans i och med altenativmedia . Alternativmedia har stark koppling till vetenskap !

  Gilla

 4. Gunnar Eriksson skriver:

  Tummen upp för dig Rune att avslöja all inkompetens . Själv tog jag mitt sista vaccin när mina döttrar var småttingar. Jag ville mina döttrar väl , då jag var i farten med jobb och matinköp ( många kontakter ! ). Effekten av detta vaccin blev lunginflammation. Den första läkaren hävdade bondvirus ( sprider bönder virus ?) och gav ingen medicin. Följande natt blev att sitta uppe ( ligga ned funkade inte ). Att hosta en hel natt är energikrävande och nästa dag tog jag beslut att åter söka vård. Denna gång var det en ung kvinnlig läkare som lyssnade NOGA på mina lungor .
  — Du har lunginflammation , sade hon. Och skrev ut antibiotika .
  Efter en vecka blev jag återställd. Varken mina döttrar eller min dåvarande fru blev smittade , tack och lov.
  Som ni (läsare ) förstår är jag idag starkt skeptiskt till vaccination av säsongsinfluensa , då även vacciner ger komplikationer och även resultat död.
  Jag undrar hur många inom överheten som tar vaccinationer ? Fråga i första hand Tegnell om han intager vaccination mot säsongsinfluensa ? Fråga även vilken vårdinrättning han besökte och vilket datum om han svarade ja . En kontroll är viktigt i sammanhanget .

  Gilla

 5. Ingeborg skriver:

  https://newsvoice.se/2020/11/regeringen-coronakrisen-2022-vaccinskeptiker/Regeringen: Coronakrisen ska plåga dig till 2022 – Vaccinskeptiker omhändertas

  Gilla

 6. Urban Zingmark AB skriver:

  En viktig röst med perspektivet underifrån. Småbrukare med vänstervärderingar.

  Urban

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: