Jag varnade centern för Federley redan 2008

”När Federley städade ut luder ur sin garderob

Mitt i sin första riksdagsperiod, 30 år gammal, skrev Fredrick Federley nedanstående på sin blogg. Jag trodde inte mina ögon. Det visade sig dessvärre inte vara en fejkning utan ur Federleys egen fatabur.
Jag blev så upprörd att jag då skrev det brev, som presenteras nedan, till centerpartiets ordförande Maud Olofsson. Nu när Federley ska väljas in i centerpartiets partistyrelse tycker jag tiden är inne att publicera hans text och mitt upprörda brev till partiledningen.

Först kopia på Fredrick Federleys blogg;

(citat) Singel i stan
Published: 2008-06-08, 11:19

Har under en månad dejtat en kille. I natt drog han från Lino och sov hos någon annan. Min nyckel hade han i väskan. Sover aldrig borta men i natt fick jag vackert göra det.

Det kom sms som förklarade att han var på sjukhus, att hans föräldrar tog hand om honom osv. Men så var det inte. När jag i morse ringer hans föräldrar och frågar hur han mår efter sjukhusbesöket han sa att han gjorde mitt i natten så vet de ingenting. De tror att han sover hos mig som vanligt.

SMS som är söta med kärleksförklaringar som i dag när han kommer med nyckeln bara vara fyllda med lika mycket lögn som historien om sjukhuset.

Ja fy fan. Nu tar vi nya tag och städar ur lite luder ur garderoben.

Published: 2008-06-08, 17:49

Jaha. Vad gjorde man då i morse när man inte kom in i sin lägenhet? Jo jag passade på att styra upp ett kalas utanför Lino. Det innehöll allt från mer eller mindre gifta bögar, internationella storsminköser och en hord minors.

Det blev allsång, bad i Riddarfjärden och sedan blev det frukost på Sheraton. Det var det enda som var öppet som vi hittade och det fick väl duga.

Ringde snabbt in Caesar i dag och vi lunchade indiskt i Sjöstaden. Sen fick Linda Holgersson den briljanta idén att vi skulle åka till Lisa på udden.

Några timmar senare är jag hemma och alldeles grisrosa. Varför är inte pappa latino eller något så jag slapp detta?

Snart kommer Helena hit. Vi ska piffa till det som går att rädda. Sen kommer Caesar och vi går alla till linda för att käka. Därefter gör vi bejublad entré på Patricia. Britterna är ju på plats och måste underhållas. Får dra det vid senare tillfälle.

Passade på att ringa hem till Syster Ida och göra klart för henne att hon ska sätta sig på tåget och haka på i kväll. Och visst kommer hon.(slut citat)

Öppet brev till centerpartiets ordförande, vice statsminister Maud Olofsson

På en av Fredrick Federleys bloggar som mest handlar om hans festande på lyxkrogar och nattklubbar runt Stureplan och andra överklassens vattenhål kan man läsa de mest häpnadsväckande saker. Och min fråga är hur en person som Fredrick Federley kan få en så framträdande roll i centerpartiet?

Karln är i varje fall 30 år fyllda men tycks leva ett totalt innehållslöst liv som han fullständigt omdömeslöst skriver om på sin blogg. Jag är inte det minsta pryd och hans utstvävningar och promiskuösa liv vore mig totalt ointressant om han inte var ledamot av Sveriges riksdag. Och att jag liksom övriga skattebetalare är med och betalar hans lyxtillvaro och uppstädning efter hans luder. Hetro eller homosexuell spelar ingen som helst roll för min bedömning av Federleys fåniga tonårsliv.

Men vad har Federley för mognad och omdöme när han dessutom skryter offentligt med sina bedrifter? Är han ett lämpligt föredöme för politiskt intresserade unga människor med sina fyllefester? Har han några krafter kvar för ett seriöst riksdagsarbete som är nog så betungande?

Tidigare har han gått i konkurs med sin salladsbar och skamlöst låtit leverantörer och staten stå för alla kostnader utan att ta ett enda öre från sitt riksdagsarvode eller övriga uppdrag. Och så undrar politiker varför politikerföraktet växer. Inte blir det mindre efter att ha läst Federleys dagbok på hans blogg. Din partikamrat och favorit tycks sakna all form av sans och förnuft.

Fredrick Federley är heller inte vilken politiker som helst. Han har varit förbundsordförande i centerns Ungdomsförbund. Han tillhör centerns innersta krets och är en ständig gäst i tv-sofforna som representant för centerpartiet. Han sitter bl a i den tunga EU-nämnden och även som ledamot av OSSE (Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa). Det ger rysningar. Vad har vi för politiker i dag egentligen?

Med min bakgrund i Centerpartiet är det fullkomligt obegripligt att en person som Fredrick Federley kan åtnjuta något som helst förtroende. På min tid som riksombudsman var Centerns ungdomsförbund närmast också ett nykterhetsförbund. En person som Fredrick Federley skulle aldrig ens ha kommit på tal som kandidat på en centervalsedel till riksdagen.
Och i dag är tydligen rent svineri en merit i Nya centern.
Rune Lanestrand”

9 Responses to Jag varnade centern för Federley redan 2008

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Federleys karriär som kyrkopolitiker blev bara ett dygn.
  Hans fräcka försök att komma tillbaka i politiken via kyrkovalet i Gagnef mötte så hårt motstånd att han, med svansen mellan benen, fick dra tillbaka sin kandidatur.
  Det hjälpte inte att Carina Bergfeldt i svt:s regimtrogna talkshow (nästan värre än Skavlan) härförleden försökte putsa upp hans solkiga fjädrar.
  Hade inte krönikören Hanna Hellquist varit med i samma program hade han troligen inte fått mothugg av Bergfeldt när han påstod sig vara ovetande då han inte talat med sin sambo om vad han begått för övergrepp.
  Troligen inte ens när han påstod att han ännu inte läst rättsprotokollen rörande hans tidigare sambo som dömdes till nio års fängelse för en lång rad grova sexbrott mot barn. Tur att Hellquist var med.
  Ledarskribenten Emma Høen Bustos har i dag i Dalarnas tidning nog gett den bästa sammanfattningen av Fredrik Federley: Tondöv comeback av Federley – ångern lyser fortfarande med sin frånvaro

  Gillad av 1 person

 2. richardlindlind5 skriver:

  Federlay är en variant av den ”Babyloniska Skökan”

  Gilla

 3. bodilaikas skriver:

  Han får leva sitt liv som han vill, det betyder inget. Men det är helt oförsvart med hans nära pedofil vänner. Detta gör honom helt o tänkbar som någon representant för Sverige. Han ska bekosta sina utsvävningar själv.

  Gilla

 4. […] Jag varnade centern för Federley redan 2008 skriver Rune Lanestrand på sin blogg. […]

  Gilla

 5. […] Jag varnade centern för Federley redan 2008 ”När Federley städade ut luder ur sin garderob. Mitt i sin första riksdagsperiod, 30 år gammal, skrev Fredrick Federley nedanstående på sin blogg. Jag trodde inte mina ögon. Det visade sig dessvärre inte vara en fejkning utan ur Federleys egen fatabur”. Nu när Federley ska väljas in i centerpartiets partistyrelse tycker jag tiden är inne att publicera hans text och mitt upprörda brev till partiledningen. […]

  Gilla

 6. ”en hord minors” betyder sannolikt en grupp minderåriga… Redan där finns tydliga varningstecken. Kanske borde man ha haft stenkoll på grooming-händelser redan där?

  Gillad av 1 person

  • Ulf R Carlsson skriver:

   ”En hord minors” syftar nog inte på minderåriga. Det är en utpräglad narcissist som skriver, och därmed någon som hela tiden rangordnar och värderar andra människor utefter sina ideal om berömmelse, rikedom och kändisskap. ”En hord minors” syftar nog i detta sammanhang på mindre viktiga och mindre märkvärdiga människor som har ett ringare värde än de betydligt finare och flashigare ”internationella storsminköser” och andra som han nämner i samma mening. Pedofil praktik var lika olaglig då som idag och är förmodligen därför inget han skulle vågat antyda på en öppen blogg. Man läser lätt in saker i skenet av de avslöjanden som nyligen gjorts, men man kanske därmed också läser in för mycket. Desto klarare och tydligare framstår då de av RLs påpekade övriga karaktärsbristerna, speciellt narcissismen. Det märkliga är väl att han kunnat hålla på så länge i sin ”skörlevnad”, men den här typen av människor har ju tyvärr en tendens att klättra allt de kan och att ta sig fram till ”äran berömmelsen”, makten och de stora pengarna, även om det innebär att de går över lik.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: