Snaran dras åt – folk ska tvingas ta AZ

En kvinna ringde i går och var närmast chockad över hur hon behandlats av sin vårdcentral, som hon uppskattat tidigare. Hade blivit kallad till vaccinering i Arenan i Vänersborg. När hon sa att hon inte ville ha Astra Zenecas vaccin möttes hon av en både kaxig, hård och riktigt otrevlig attityd.

-Tar du inte Astra Zeneca så får du inget vaccin alls fick hon till svar. Finns det inte nånting i lagboken om sånt här kan man verkligen fråga sig. Demokratiskt eller mänskligt är det i varje fall inte när man inte ens kan välja bort ett dåligt vaccin

.Nu undrar jag om det är fler än Nordstans vårdcentral som drivs av Praktikertjänst, som uppträder lika illa. Frågan måste också ställas om det finns politiskt beslut i Västra Götalandsregionen som ger vårdcentraler rätt att vägra vaccinering om patienten inte accepterar AZ.

Rune Lanestrand

9 Responses to Snaran dras åt – folk ska tvingas ta AZ

 1. Tobbe Samuelsson skriver:

  Har en anhörig som har samma VC och blivit vaccinerad, väldigt vänligt bemött och fick Pfizers vaccin. Mycket nöjd patient, men även om hen hade fått Astras… så hade hen vart nöjd då risken att dö i en dödlig sjukdom som Covid-19 är extremt mycke högre än att dö i från en biverkning.

  Finns inget som hindrar en person att inte ta vaccinet, får hon inte välja så kan hon avstå och vänta som alla vi andra. Att välja vaccin är ingen mänsklig rättighet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Varför ska man inte få välja vaccin när man får välja bland mediciner. Vi ska tydligen vänja oss vid att storebror ska bestämma mer och mer över våra liv. !964 har i vissa falla redan passerats.

   Gilla

   • Tobbe Samuelsson skriver:

    Man kan ju inte jämföra mot mediciner som det finns tillgång till mot ett vaccin som finns i begränsad mängd, det fattar ju t.o.m ett barn.

    Men ingen tvingas att vaccinera sig, så man får och kan välja att avstå om vaccinet som finns inte passar ens behov. Man får ta det som erbjuds annars kan man avstå och låta någon annan ta det som står längre ner i kön.

    Det är som sagt ingen mänsklig rättighet att få välja fritt när det inte finns tillgång till så mycket vaccin som det borde.

    Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Det är ingen brist på vaccin i Sverige samtidigt som motståndet växer mot AZ som man försöker tvinga äldre att ta. Vilken typ av vaccin har du valt.

    Gilla

   • Tobbe Samuelsson skriver:

    Jag tar det som erbjuds mig när jag väl får vaccinera mig! Jo det är brist på vaccin annars hade vi ju redan vart vaccinerade hela bunten, de som är motståndare ska självklart få vara det och då kommer jag högre upp i kön och får möjlighet att överleva denna hemska brutala sjukdom.

    Gilla

 2. Eva N Bengtsson skriver:

  Det är likadant i Helsingborg
  Skulle fått mitt vaccin idag, visste att de har haft andra vaccin innan på denna vårdcentral eftersom min man fått det.
  Men jag har aldrig blivit vaccinerad pga av olika kroniska sjukdomar o sa att jag tar inte AZ
  Nehä då får du inget. För vi har inget annat
  Så nu vet jag inte hur jag skall göra

  Gilla

 3. hllviken skriver:

  Läs på Jenny Pipers blogg vad som hände efter en sådan spruta!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: