Som man sår får man skörda

heter ett gammalt ordspråk. Nu får vi skörda det dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt och Decemberöverenskommelsen sådde när Reinfeldt fick hybris och ville göra Sverige till en humanitär stormakt. Som sedan förvaltats ”väl” av Januariöverenskommelsen hårt driven av c, mp,v. Med gillande av Stefan Löfven så länge han får 75 procent av rösterna i särskilt utsatta områden.
Det sådda börjar slå ut i full blom. Ingen dålig skörd när Södertörns tingsrätt dömde 28 personer kopplade till det kriminella Vårbynätverket till långa fängelsestraff. 31 personer har stått åtalade för bland annat mordförsök, sprängningar, människorov och grova vapen- och narkotikabrott.
Två av de åtalade är de välkända rappartisterna Yasin Mohamoud och Haval Klivil. Yasin, som är misstänkt för inblandning i en kidnappning, har fått Grammisar och fick två pris vid SR P3-guldgalan, bland annat som Årets rappartist,
Här ett smakprov på Yasins uppviglande sångtexter: ”När femtio skott avlossas aina (polisen)vågar inte störa Om du skjuter, vi skjuter för att döda jag har fullt med vapen under sängen Om jag känner för det då jag mördar jag har fullt med vapen under sängen Om jag känner för det då jag mördar” Det är ofattbart att både Yasin och Haval, som har liknande texter, har lyfts upp av prisats av radio tv och övrig pk-media.
Hur länge ska vi finna oss i ren propaganda för våldsbejakande musik som finansieras av skattemedel.Det är dags att genomföra en ordentlig genomlysning av kulturutbudet i publik service. Står det verkligen i överenskommelse med Radio och tv-avtalet. Det gäller också alla våldsserier, rent våldsutbud som bara blir råare och råare. Någon gång måste vi som finansiärer sätta ner foten. Nu räcker det!
Rune Lanestrand

One Response to Som man sår får man skörda

  1. karlgunnareriksson skriver:

    Tummen upp för Lanestrands text. En jämförelse med kinesisk television är att kineser slipper all våldskultur.
    Man kan också ställa sig frågan varför det sänds ut våldskultur ? Svaret tycks vara att våra lättpåverkade ungdomar ska triggas in i våldet. För vadå kan man undra !

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: